Metròpolis de Lídia: diferència entre les revisions

Contingut suprimit Contingut afegit
m Bot: Traient 5 enllaços interwiki, ara proporcionats per Wikidata a d:q1497156
m Corregit: Es -> És possible
Línia 1: Línia 1:
'''Metròpolis de Lídia''' (també coneguda com a '''Metròpolis de Jònia''') fou una ciutat de [[Satrapia de Lídia|Lídia]], prop de l'actual [[Torbalı]], en el camí entre [[Esmirna]] i [[Efes]]. Produïa un vi molt apreciat.
'''Metròpolis de Lídia''' (també coneguda com a '''Metròpolis de Jònia''') fou una ciutat de [[Satrapia de Lídia|Lídia]], prop de l'actual [[Torbalı]], en el camí entre [[Esmirna]] i [[Efes]]. Produïa un vi molt apreciat.


La ciutat es troba a uns 40 quilòmetres al sud-est de la moderna metròpoli turca d'[[Izmir]]. El professor Recep Meriç, de la Universitat Dokuz Eylül a Izmir va començar amb el treball de camp a la ciutat el 1972. Les excavacions iniciades el 1989 han tret a la llum restes del períodes del [[Període hel·lenístic]], l'[[Antiga Roma]], [[Bizanci]] i l'[[Imperi Otomà]]. Es possible que els habitants de Metròpolis haguessin mantingut contactes amb els primers habitants de [[Troia]], al Neolític tardà. Hi ha restes que confirmarien una possible influència dels [[hittites]]; de fet, hi havia un regne hititta tan sols a 30 km d'aquest indret.
La ciutat es troba a uns 40 quilòmetres al sud-est de la moderna metròpoli turca d'[[Izmir]]. El professor Recep Meriç, de la Universitat Dokuz Eylül a Izmir va començar amb el treball de camp a la ciutat el 1972. Les excavacions iniciades el 1989 han tret a la llum restes del períodes del [[Període hel·lenístic]], l'[[Antiga Roma]], [[Bizanci]] i l'[[Imperi Otomà]]. És possible que els habitants de Metròpolis haguessin mantingut contactes amb els primers habitants de [[Troia]], al Neolític tardà. Hi ha restes que confirmarien una possible influència dels [[hittites]]; de fet, hi havia un regne hititta tan sols a 30 km d'aquest indret.


== Galeria ==
== Galeria ==

Revisió del 18:09, 22 gen 2014

Metròpolis de Lídia (també coneguda com a Metròpolis de Jònia) fou una ciutat de Lídia, prop de l'actual Torbalı, en el camí entre Esmirna i Efes. Produïa un vi molt apreciat.

La ciutat es troba a uns 40 quilòmetres al sud-est de la moderna metròpoli turca d'Izmir. El professor Recep Meriç, de la Universitat Dokuz Eylül a Izmir va començar amb el treball de camp a la ciutat el 1972. Les excavacions iniciades el 1989 han tret a la llum restes del períodes del Període hel·lenístic, l'Antiga Roma, Bizanci i l'Imperi Otomà. És possible que els habitants de Metròpolis haguessin mantingut contactes amb els primers habitants de Troia, al Neolític tardà. Hi ha restes que confirmarien una possible influència dels hittites; de fet, hi havia un regne hititta tan sols a 30 km d'aquest indret.

Galeria

Enllaç extern