Vés al contingut

Antialiàsing: diferència entre les revisions

1 octet eliminats ,  fa 8 anys
m
Corregit: en -> a treure
m (Corregit: píxel complert, i el -> píxel complet, i el)
m (Corregit: en -> a treure)
En el processament digital de senyal, l''''Anti-aliasing''' és la tècnica emprada per reduir el mínim els fenòmens de distorsió coneguts com [[aliàsing]] quan es representa un senyal d'alta resolució en una resolució inferior. L'Antialiàsing és utilitzat en fotografia digital, infografia, àudio digital, i moltes altres aplicacions.
 
L'Antialiasing consisteix ena treure els components del senyal que tenen una major freqüència de la que pot ser resolta per el mostreig del dispositiu. Aquesta eliminació es fa abans de prendre les mostres en una resolució inferior. Quant el mostreig es realitza sense l'eliminació d'aquesta part del senyal, es produeixen fenòmens no desitjats, com el soroll negre i blanc de la part superior de la '''figura 1-a'''.
 
En el context del processament digital de senyals, un procediment de antialiàsing podria ser, per exemple, el filtratge de les freqüències que excedeixen el [[criteri de Nyquist]], limitant així l'ample de banda del senyal. No obstant això, el terme antialiàsing apareix amb major freqüència en el context dels gràfics per ordinador.
1.166.425

modificacions