Panteisme: diferència entre les revisions

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Contingut suprimit Contingut afegit
Cap resum de modificació
m Revertides les edicions de 79.148.250.143 (discussió) a l'última versió de PereBot
Línia 1: Línia 1:
El '''panteisme''' (en [[Grec modern|grec]]: ''pan'', "tot" i ''theos'', "déu": literalment "Déu és tot" i "tot és Déu") és una doctrina filosòfica segons la qual l'[[Univers]], la [[naturalesa]] i [[Déu]] són equivalents. La [[llei natural]], l'existència i l'univers (la suma de tot el que va ser, és i serà) es representa per mitjà del concepte teològic de "Déu".
el sergio alvarez és un maricó y menja molts rabus i li agrada que li petion el culet és tan gay que es va fer un canvi de sexe i es va cortar el penis i va morir desangrat(3cm aprox.)

El ''panteisme'' és la creença que el món i Déu són el mateix, és més una creença filosòfica que religiosa. El ''panenteisme'', per la seva banda, és la creença que cada criatura és un aspecte o una manifestació de Déu, que és concebut com l'actor diví que ocupa alhora els innombrables papers d'humans, animals, plantes, estrelles i forces de la naturalesa. Alguns filòsofs que han presentat aquesta visió de Déu serien [[Spinoza]], [[Nicolau de Cusa]] o [[Pierre Charron]].

El panteisme és incompatible amb la creença en un Déu personal, és per això que per a alguns sigui una expressió de l'[[ateisme]].

No obstant això també aporta un nexe d'unió entre diferents religions, per exemple hi ha poca diferència entre aquesta visió o el Déu [[cristià]] omnipresent, o el qual per als budistes "l'un és el tot".

{{Commonscat}}

[[Categoria:Conceptes filosòfics]]

Revisió del 12:30, 21 feb 2014

El panteisme (en grec: pan, "tot" i theos, "déu": literalment "Déu és tot" i "tot és Déu") és una doctrina filosòfica segons la qual l'Univers, la naturalesa i Déu són equivalents. La llei natural, l'existència i l'univers (la suma de tot el que va ser, és i serà) es representa per mitjà del concepte teològic de "Déu".

El panteisme és la creença que el món i Déu són el mateix, és més una creença filosòfica que religiosa. El panenteisme, per la seva banda, és la creença que cada criatura és un aspecte o una manifestació de Déu, que és concebut com l'actor diví que ocupa alhora els innombrables papers d'humans, animals, plantes, estrelles i forces de la naturalesa. Alguns filòsofs que han presentat aquesta visió de Déu serien Spinoza, Nicolau de Cusa o Pierre Charron.

El panteisme és incompatible amb la creença en un Déu personal, és per això que per a alguns sigui una expressió de l'ateisme.

No obstant això també aporta un nexe d'unió entre diferents religions, per exemple hi ha poca diferència entre aquesta visió o el Déu cristià omnipresent, o el qual per als budistes "l'un és el tot".

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Panteisme