Diferència entre revisions de la pàgina «Despreniment (paracaigudisme)»

Salta a la navegació Salta a la cerca
intento fer rentat de cara... M;T
m (Robot endreça categories)
(intento fer rentat de cara... M;T)
En el [[paracaigudisme]], el terme ''' despreniment ''' s'utilitza per referir-se a la desconnexió entre l'el [[paracaigudes]] principal i el l'arnès-contenidor en el cas d'unaun mal-funciómalfuncionament del sistema com a preparació per a l'obertura del paracaigudes de reserva. El [[sistema de ''' triple anell ''']] en els paracaigudes permet el ràpid despreniment en un cas d'emergència.
{{MM|FR=sí|data=desembre de 2012|MT=sí}}
En el paracaigudisme, el terme ''' despreniment ''' s'utilitza per referir-se a la desconnexió entre l'paracaigudes principal i el arnès-contenidor en el cas d'una mal-funció com a preparació per a l'obertura del paracaigudes de reserva. El sistema de ''' triple anell ''' en els paracaigudes permet el ràpid despreniment en un cas d'emergència.
 
En el paracaigudisme modern, l'arnès té dos contenidors, un per al paracaigudes principal i l'altre per aal lade reserva. Tots dos contenidors estan construïts sobre la mateixa "motxilla", on la reserva es troba per sobre del principal. En el cas d'unaun mal-funciómalfuncionament amb eldel paracaigudes principal, cal desprendre'l abans d'obrir la reserva per evitar-ne l'embolic d'aquests. A aquesta acció és el que anomenemse l'''anomena despreniment '''.
 
Amb el córrer delsS'han anyscreat molts tipus de sistemes de despreniment van ser creats. Entre els més populars estanhi ha les variacions del '' Capewell release system '', finsi queel sistema de triple anell creat l'any 1970, per Bill Booth, creardel elqual sistema de ''' triple anells '''. Diferentsdiferents variants d'aquest sistema són actualment elles més usatusades tant en paracaigudisme esportiu com a militar.
 
El despreniment mitjançant el sistema de triple anells es porta a terme tirant deestirant la ''' maneta de despreniment ''', ubicatubicada a la part dreta de l'arnès. En molt rares ocasions, el paracaigudes principal podria quedar enredat al paracaigudista, necessitanti caldria usar-se un '' ganivet de ganxo '' per desprendre.
 
== Nota ==
<references/>
 
[[Categoria:Paracaigudisme]]

Menú de navegació