Vés al contingut

Llenguatge de marques: diferència entre les revisions

m
Corregit: d'altres -> altres coses
mCap resum de modificació
m (Corregit: d'altres -> altres coses)
El '''marcatge de procediment''' també sol estar relacionat amb la presentació de text, però normalment és visible a l'usuari i està destinat a ser interpretat per programari en l'ordre en què apareix. Per a donar format a un títol, abans d'aquest s'inclou una col·lecció de directives de formatació, que són instruccions per al programari corresponent per tal que es posi en mode de text centrat, en negreta i de mida grossa. Després del text del títol, s'insereixen instruccions que tenen l'efecte invers d'aquestes (per exemple, text aliniat a l'esquerra, sense negreta i de mida normal). Entre els llenguatges d'aquest tipus es troben el [[Troff]], el [[TeX]] i el [[PostScript]].
 
El '''marcatge descriptiu''' aplica etiquetes a fragments de text sense que això tingui una relació forçosa amb com han de mostrar-se. Per exemple, el llenguatge [[XML]] serveix per a descriure diferents tipus de dades, i s'usa, entre d'altres coses per a crear bases de dades. Aquest llenguatge és un subconjunt del [[Standard Generalized Markup Language|SGML]] (Standard Generalized Markup Language, ''Llenguatge de marcatge generalitzat estàndard''). Alhora, hi ha tota una col·lecció de llenguatges que són especialitzacions de l'XML, com ara [[XHTML]], [[SVG]] i [[RSS]].
 
La línia divisòria entre aquestes classes de marcació és sovint difusa. Per exemple, l'HTML conté elements de marcació purament presentacionals (per exemple, ''' per a la negreta)''' i d'altres purament descriptius (l'atribut href).
1.165.781

modificacions