Diferència entre revisions de la pàgina «Incest»

Salta a la navegació Salta a la cerca
3 bytes afegits ,  fa 7 anys
m
Corregit: la -> l{{'}}'''[[exogàmia
m (Corregit: que -> que, ja que aç)
m (Corregit: la -> l{{'}}'''[[exogàmia)
La gran majoria de les legislacions del món consideren (per alguna raó o [[tabú]]) l'incest com [[delicte]], encara si és practicat amb "mutu consentiment" entre majors d'edat.
 
Un dels principals motius pels quals l'incest ha sigut prohibit és que moltes persones sostenen que els sers humans que naixen com a fruit d'una relació incestuosa corren un major risc de desenvolupar retards mentals com a conseqüència dels anomenats "[[gen recessiu|gens recessius]]". Es planteja que l'incest reduïx la necessària [[variabilitat genètica]], que permet la supervivència d'una espècie, però hi ha raons encara més estructurals: la pràctica de l'autèntic incest (en primer grau, relacions [[coit]]als del tipus: pare/filla; mare/fill; pare/fill; mare/filla, o de segon grau: relacions coitals entre germans consanguinis) a curt o mitjà termini afecten el desenvolupament de la [[cultura]], a l'impedir o dificultar la l{{'}}'''[[exogàmia]]'''.
 
Alguns dels que donen suport a l'incest plantegen en canvi, que des de fa molt de temps, almenys en la cultura occidental, les persones no tenen la procreació com el fi de l'acte sexual sinó el [[plaer]]. Segons ells una relació sexual incestuosa, que gràcies als [[mètode anticonceptiu|mètodes anticonceptius]] no culmina en procreació, no pot ser acusada d'estar portant una criatura defectuosa al món. Tal acusació, per raons òbvies, tampoc pot fer-se-li a una relació incestuosa homosexual. Ells plantegen que, ja que açò és així, la prohibició absoluta de l'incest no prové en realitat de les raons que comunament es donen, sinó d'un irracional tabú social que hi ha respecte d'això.
1.158.645

modificacions

Menú de navegació