Simon Rogers: diferència entre les revisions

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Contingut suprimit Contingut afegit
Cap resum de modificació
Cap resum de modificació
Línia 26: Línia 26:


== Obra publicada ==
== Obra publicada ==

Rogers és autor de dos llibres sobre periodisme de dades.


== Referències ==
== Referències ==

Revisió del 22:46, 20 març 2014

Simon Rogers (Reading, Regne Unit, 1967) és un periodista anglès especialitzat en periodisme de dades i continguts infogràfics. Actualment és l'editor d'informació social de Twitter.[1]

Formació

Rogers és graduat en Periodisme -especialitat de premsa- per la Universitat de la City de Londres. A més, té un postgrau en periodisme digital per la mateixa universitat.

Trajectòria professional

Simon Rogers inicia la seva carrera professional com a redactor el 1992 al setmanari britànic The Lawyer, una publicació dirigida a advocats i persones que treballen en el món de la justícia, fins el 1995 que entra al diari The Big Issue on serà assistent d'edició i després subdirector. En aquesta publicació aconsegueix entrevistar, per exemple, a Tony Blair o George Michael i convida com a editor gràfic a l'artista Damien Hirst, entre d'altres personalitats.

És el 1999 quan entra a formar part de l'equip de The Guardian, publicació on ha treballat més anys. Al diari britànic comença com subdirector de la versió digital. El 2001 passarà a ser l'editor adjunt de la web de notícies nacionals. Entre el 2004 i el 2005 s'encarregarà de l'edició de la secció de ciència. El mateix any ascendeix a cap de redacció, tasca en la qual donarà una gran importància al departament gràfic. Del 2009 al 2013 serà també l'editor de Datablog i Datastore, dos blogs de The Guardian que ell mateix crea i amb els quals provindrà el diari d'un alta quota de periodisme de dades i el situarà com un referent en aquest camp.

Des del maig de 2013, és el primer editor d'informació social de Twitter, amb seu a San Francisco. Rogers s'encarrega d'explicar històries a la xarxa social a partir del contingut i les dades que els usuaris publiquen.

Tot i així, Rogers continua col·laborant habitualment amb el diari The Guardian.

Altres activitats

Rogers ha desenvolupat una amplia carrera com a conferenciant gràcies a l'èxit i prestigi que ha aconseguit en el camp del periodisme de dades i la infografia. Ha donat conferencies en diversos països: Corea, França, Itàlia, Regne Unit, Holanda, Alemanya i els Estats Units.

Per altra banda, ha tingut un paper rellevant en el tractament de la documentació sobre les guerres de l'Afganistan i de l'Iraq filtrada per Wikileaks.

Reconeixements

Simon Rogers ha estat premiat en diverses ocasions per la tasca que ha desenvolupat com a periodista de la qual se'n destaca la seva contribució a la professió periodística en la versió digital. Entre la varietat de guardons que li han concedit cal destacar el Royal Statistical Society Award per l'excel·lència en periodisme el 2012, el premi a Millor Periodista Britànic d'Internet per l'Institut d'Internet de la Universitat d'Oxford i el Millor Nou Mitjà Britànic pel seu blog Datablog a The Guardian també el 2011.

Obra publicada

Rogers és autor de dos llibres sobre periodisme de dades.

Referències

  1. The Guardian. «Simon Rogers».