Diferència entre revisions de la pàgina «Martutene»

Salta a la navegació Salta a la cerca
m
Corregit: èxit es enderrocada > èxit és enderrocada
m (Corregit: plaç -> termini)
m (Corregit: èxit es enderrocada > èxit és enderrocada)
El començament del barri de Martutene com tal es produeix quan, impulsat pel president de la companyia del tramvia que unia Sant Sebastià i [[Hernani]] a través de la vega de l'Urumea, un grup d'empresaris promou la construcció d'una sèrie de cases de camp, al voltant d'un gran parc destinat a l'oci i a l'esport. El parc estava en els terrenys del caseriu Larrañategui, on es troba l'antic Col·legi dels Agustins en l'actualitat.
 
L'any 1906 es construeixen les primera cases pairals, al marge esquerra de l'Urumea, prop del pont i del caseriu Martutene. Es pot dir que aquests primers palauets i el parc d'esbarjo són l'origen del barri. L'any 1908 s'inaugura una plaça de toros, ja al marge dret però a causa del poc èxit esés enderrocada en 1923 i es construeixen una sèrie de cases unifamiliars. El parc va ser tancat en 1912, però va continuar sent lloc d'excursions i romiatges pel que l'any 1929 es van obrir els jardins, que van passar a denominar-se ''Campos Elíseos''.
 
En 1948 es va inaugurar entre Loiola i Martutene el [[presó de Martutene|centre penitenciari]]. Per llavors el barri ja havia començat a canviar, amb la creació de petites fàbriques i tallers, adquirint el barri un caràcter més industrial en contra del caràcter aristocràtic i lúdic que havia tingut en els seus orígens.
1.154.319

modificacions

Menú de navegació