Diferència entre revisions de la pàgina «Classificació dels automòbils»

Salta a la navegació Salta a la cerca
m
Corregit: comfort > confort
m (Corregit: comfort > confort)
Un "automòbil de baix cost" (també "econòmic", encara que això es pot confondre amb baix consum de [[combustible]]) és un automòbil dissenyat per reduir els costos de fabricació i manteniment, en general sacrificant l'acabament i la qualitat dels materials. En alguns casos, aquests models són dissenyats específicament per als [[països en desenvolupament]], on un cost d'adquisició baix és primordial per a la majoria dels compradors. Aquesta disminució de costos pot estar vinculada tant a la utilització de components antics, per tant ja provats i [[rendiment dels actius|rendibilitzats]], com a l'aprofitament dels avenços tecnològics per millorar la fiabilitat i l'optimització dels recursos.
 
Un "automòbil de luxe" té atributs de comfortconfort, exclusivitat i refinament que altres models no tenen. Per aquesta raó són més cars que models similars en tipus, mida, potència i equipament però que no es consideren "de luxe". Alguns compradors compren aquests models per les seves característiques superiors, mentre que d'altres ho fan pel seu [[estatus social]].
 
Un automòbil que no entra en cap d'aquestes dues classificacions no té una denominació específica. Un fabricant d'aquest tipus d'automòbils es denomina "generalista".
1.143.162

modificacions

Menú de navegació