Pallasso: diferència entre les revisions

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Contingut suprimit Contingut afegit
m Corregit: origens > orígens
Línia 10: Línia 10:
* [[Charlie Rivel]]
* [[Charlie Rivel]]
* Germans Tonetti
* Germans Tonetti
* [http://www.chacovachi.com Chacovachi]
* Chacovachi
* [http://www.jangoedwards.net Jango Edwards]
* Jango Edwards
* Pepa Plana
* [[Pepa Plana]]
* Leo Bassi
* [[Leo Bassi]]
* Gaby, Fofó i Miliki
* Gaby, Fofó i Miliki
* Monti & Cía
* El BioCòmic
* [[Marcel Gros]]
* [[Claret Papiol]]


[[Categoria:Pallassos| ]]
* Monti & Cía.
* El BioCòmic.
* Marcel Gros.
* Claret Papiol.
[[Categoria:Professions]]
[[Categoria:Humor]]

Revisió del 21:14, 2 abr 2014

Un pallasso és un actor que es dedica a fer riure els altres mitjançant bromes i els acudits. Podem distingir diversos tipus segons el rol que incorporen:: El clown ,el de cara blanca o (el llest). L'August (el tonto), El contra-august, l'Excèntric... Es diferent del còmic humorista, que basa el riure en els jocs verbals, perquè el pallasso està associat a un aspecte extravagant, ple de colors i exageracions i les seves actuacions inclouen gestos, interaccions amb el públic i referències al circ.

August

El pallasso prototípic porta la cara plena de maquillatge de colors destacant el blanc per a fer visible les seves expressions des de ben lluny estant., amb un gran nas vermell a joc amb els sabatots. De vegades duu perruca, un gran somriure dibuixat i la roba plena de pedaços i butxaques, d'on treu artilugis per divertir la gent, especialment els nens. Com a habilitats complementàries sol saber tocar un instrument (com la trompeta), fer figures amb globus, fer equilibris i torsions.

L'humor del pallasso és l'anomenat blanc, basat en caigudes, en acudits senzills i en el mim. El seu origen històric està en el clown o graciós del teatre i els bufons medievals.Com a especialitat te els seus orígens en la Comèdia de l'Art i les arrels en les comedies gregues.

Pallassos cèlebres