Diferència entre revisions de la pàgina «Grup Intergovernamental sobre el Canvi Climàtic»

Salta a la navegació Salta a la cerca
 
== Creació ==
Aquest grup fou creat l'any [[1988]] per l'[[Organització Meteorològica Mundial]] ([[OMM]]) i el [[Programa de les Nacions Unides per al Medi Ambient|Programa Ambiental de les Nacions Unides]] amb l'objectiu centrat en la recerca del comportament del [[canvi climàtic]]i avalua els coneixements científics relatius al canvi climàtic. Emet informes científics que són publicats en revistes tècniques i científiques. Actualment compta amb més de 2.000 [[científic]]s centrats en la recerca, provinents d'uns cent [[país|països]].
 
El GIECC és un organisme multinacional encarregat de portar a terme les negociacions relatives al canvi climàtic global, així com de dirigir la discussió científica sobre l'[[escalfament global]], l'emissió de partícules de carboni, l'[[efecte hivernacle]], i d'altres elements i causes d'aquestdel canvi climàtic. Entre les seves línies d'acció destaquen els diferents escenaris de canvi climàtic global, els mateixos que es plantegen en el marc del [[Protocol de Kyoto]].
 
El seu president actual és [[Rajendra K. Pachauri]], càrrec que ocupa des de [[2002]] i té la seva seu a [[Ginebra]] ([[Suïssa]]).
539

modificacions

Menú de navegació