Sant Jordi de la Mina: diferència entre les revisions

Cap resum de modificació
(Cap diferència)

Revisió del 09:59, 15 abr 2014

Castell de Sant Jordi a Elmina, Ghana

Sant Jordi de la Mina (Sāo Jorge da Mina, nom original en portuguès), va ser un establiment fortificat de domini portuguès , situat a Àfrica , sobre la costa del Golf de Guinea , en el que és actualment l'estat de Ghana .

Va ser fundat en 1482 pel rei Joan II de Portugal , i va operar com un establiment important i port d'embarcament de productes africans cap a Portugal , principalment or .

Va romandre en poder de Portugal durant 155 anys , fins que va ser conquistat pels holandesos a 1637 . Durant un temps , va ser el principal lloc de referència de la penetració portuguesa a l'Àfrica , mentre progressava en l'avanç de l'exploració i la conquesta del litoral cap al sud del continent . Va ser molt freqüentada per les flotes portugueses , i la seva ruta es denominava la ruta de Guinea . Així ho va esmentar Cristòfor Colom , en una carta als Reis Ferran i Isabel , quan va fer una relació de la seva experiència marinera . El seu fill Hernando va assenyalar que el Almirall va viatjar diverses vegades a aquest port .

Antiguo dibujo de los fuertes St. Jago y San Jorge de la Mina

La regió s'anomena Costa d'Or. A la cartografia dels segles XV i XVI, es representava un castell, amb diferents noms, com: Castell dóna Mina, Mines del Rei de Portugal, A mina, Riu de Sant Giorgio de la Mina, mina de Portugal, etc. Actualment es troba situada allà, la ciutat de Elmina.

Referències

  • Cristòfor Colom Diari de bord
  • Enrique de Gandía: Historia de Colón. Buenos Aires, 1942.
  • Richard Humble: Los Exploradores, Barcelona, 1995. (ISBN 84-7583-819-9, Tom I; I.S.B.N.84-7583-819-7, Tom II)
  • Hernando Colón: Historia del Almirante.
  • Kenneth Nebenzahl: Atlas de Colón y los Grandes descubrimientos.Madrid, 1992.(ISBN 84-265-3915-7)


Categoría:Castillos de Ghana Categoría:Portugal en Ultramar