Diferència entre revisions de la pàgina «Alfons Roig Izquierdo»

Salta a la navegació Salta a la cerca
m
cap resum d'edició
m
m
 
El [[1939]] va ser nomenat professor de "Cultura cristiana i Litúrgia" a l'[[Escola Superior de Belles Arts de Sant Carles]] (València), on va tenir com alumnes als més coneguts artistes valencians contemporanis, Eusebio Sempere, Juan Genovés, Hernández Mompó, [[Andreu Alfaro]], [[Manuel Valdés Blasco]], [[Juan de Ribera Berenguer]]...
Va estudiar Arqueologia Cristiana a [[Roma]] des del [[1946]] fins a [[1948]], any en què torna a València i és nomenat professor d'Arqueologia Cristiana. Història de l'Art i Estètica al [[Seminari Metropolità de València]] (a [[Montcada]] ([[Horta Nord]]). Mostrava també una preocupació per la poesia contemporània: [[Emilio Prados]], [[Vicente Aleixandre]], [[Antonio Machado]], [[Miguel Hernández]].
 
El [[1953]] i el [[1955]] va viatjar a [[París]], on va eixamplar els seus estudis d'art i on va conèixer als més famosos artistes i estudiosos del seu temps, molts dels quals li serien presentats per madame Kandinski, esposa del pintor, amb la qual el va unir una especial amistat. Tingué relació amb la revista l{{'}}''Art Sacré'' i el [[1956]] fou becat pel Govern francès per tal d'estudiar l'arquitectura religiosa moderna a França. Així tingué la possibilitat de viatjar i estudiar per diversos països d'Europa, entre ells [[França]], [[Suïssa]] i [[Itàlia]]. Al [[1958]], el Govern francès li concedí les [[Orde de les Palmes Acadèmiques|Palmes Acadèmiques]] i el 1960 una nova beca per a estudiar l'arquitectura religiosa moderna a [[Alemanya]]. Al [[1969]], Alfons Roig heretà l'ermita de [[Llutxent]], poble de la [[Vall d'Albaida]], on visqué fins a la seua mort.
 
== Obres ==
El pare Roig va publicar diversos treballs: ''El arte de hoy y la Iglesia'' (1954), ''La pintura religiosa de [[Georges Rouault]]'' (1959), ''[[Julio González]]'' (1960), ''En la muerte de Ángel Ferrant'' (1961), ''Picasso en Barcelona'' (1962), ''Diálogo de la Iglesia con el mundo moderno de la Arquitectura'' (1964), També és autor d'obres de creació com ara el llibre de poemes ''Ronda dels veïns de l'ermita'' o d'altres com l{{'}}''Ermita de la Mare de Déu de la Consolació de Llutxent''.
 
== Enllaços externs ==
337

modificacions

Menú de navegació