El Castellar-l'Oliveral: diferència entre les revisions

Contingut suprimit Contingut afegit
Cap resum de modificació
Línia 5: Línia 5:
==Festes==
==Festes==
*[[19 de març]]: [[Falles]], amb dues comissions, Plaça Verge de Lepanto i Glòria-Felicitat-Tremolar, la més nombrosa de València.
*[[19 de març]]: [[Falles]], amb dues comissions, Plaça Verge de Lepanto i Glòria-Felicitat-Tremolar, la més nombrosa de València.
* 3er. Diumenge de Setembre: celebració de la Festa de la Patrona, la Mare de Deu de Rosari i de Lepanto, amb una processó pels carrers del poble.


==Centres educatius==
==Centres educatius==

Revisió del 14:02, 21 ago 2007

Castellar-Oliveral és una pedània de la ciutat de València, situada al sud de la mateixa. Pertany a la comarca de València i és part del seu terme municipal. Compta amb 7063 habitants[1]. Té una alcaldia de barri, depenent de l'Ajuntament de València. Limita al nord amb València capital, al sud amb el Parc Natural de l'Albufera, a l'est amb Pinedo i a l'oest amb Alfafar i Sedaví.

El nom procedix de la unió de dos barris diferents, Castellar i l'Oliveral; els dos es parteixen per la Carretera del Pi. Històricament, la seua població s'ha dedicat a l'agricultura, ja que la població està rodejada d'horta i està molt a prop dels camps d'arròs de l'Albufera.

Festes

  • 19 de març: Falles, amb dues comissions, Plaça Verge de Lepanto i Glòria-Felicitat-Tremolar, la més nombrosa de València.
  • 3er. Diumenge de Setembre: celebració de la Festa de la Patrona, la Mare de Deu de Rosari i de Lepanto, amb una processó pels carrers del poble.

Centres educatius

  • IES El Ravatxol, on s'imparteix l'Ensenyament Secundari Obligatori
  • Col·legi Públic Pintor Vicente López, amb educació Infantil i Primària.

Centres culturals i religiosos

  • Parròquia de Nostra Senyora del Rosari i de Lepanto, construïda al 1868 o 1869. Durant la Guerra Civil es va utilitzar com a magatzem. Anys després, el 1947, es restauraren les imatges, les pintures i els retaules. Només té un campanar, l'altre està per construir. És d'estil classicista, encara que el seu interior podria classificar-se com a barroc. La planta és de creu llatina i té tres naus, la central amb bóveda de canyó, sent les altres dos de menor altura.
  • Parròquia de Sant Martí de Porres, es començà a construir el 1973 i va ser finalitzada al 2001. Fins aleshores, els habitants de l'Oliveral celebraven les cerimònies religioses en una casa particular habilitada per a eixa finalitat.
  • Teatre l'Horta, amb 228 seients. La Junta Central Fallera celebra allí el seu concurs de teatre. La companyia Albena Teatre ha representat algunes obres allí.

Instal·lacions esportives

  • Piscina Municipal Enrique Velarte, piscina de 25 metres (mitja olímpica) a l'aire lliure.

Referències

Enllaços externs