Gai Sulpici Galba (qüestor 120 aC): diferència entre les revisions

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Contingut suprimit Contingut afegit
m Bot: Traient 1 enllaços interwiki, ara proporcionats per Wikidata a d:Q11923665
m Corregit: defensa quant encara > defensa quan encara
Línia 1: Línia 1:
'''Gai Sulpici Servi Galba''' (''Caius Sulpicius Servius F. Galba'') fou un [[magistrat romà]], fill del cònsol [[Servi Sulpici Servi Galba]] i sogre de [[Publi Cras Mucià]]. Fou qüestor el [[120 aC]]. Durant les converses amb [[Jugurta]] fou acusat d'haver estat subornat pel rei númida i fou condemnat el [[110 aC]] per la [[llei Mamília]]. [[Ciceró]] va llegir la seva defensa quant encara era un noi. Era [[Pontífexs romans|pontífex]] i fou el primer membre del col·legi de pontífexs a ser condemnat per un ''judicium publicum''. ([[Ciceró]], Brut. 26, 33-Z1, 34-Z1, de Orat. 1.56.)
'''Gai Sulpici Servi Galba''' (''Caius Sulpicius Servius F. Galba'') fou un [[magistrat romà]], fill del cònsol [[Servi Sulpici Servi Galba]] i sogre de [[Publi Cras Mucià]]. Fou qüestor el [[120 aC]]. Durant les converses amb [[Jugurta]] fou acusat d'haver estat subornat pel rei númida i fou condemnat el [[110 aC]] per la [[llei Mamília]]. [[Ciceró]] va llegir la seva defensa quan encara era un noi. Era [[Pontífexs romans|pontífex]] i fou el primer membre del col·legi de pontífexs a ser condemnat per un ''judicium publicum''. ([[Ciceró]], Brut. 26, 33-Z1, 34-Z1, de Orat. 1.56.)


{{ORDENA:Sulpici Servi Galba, Gai}}
{{ORDENA:Sulpici Servi Galba, Gai}}

Revisió del 13:52, 20 abr 2014

Gai Sulpici Servi Galba (Caius Sulpicius Servius F. Galba) fou un magistrat romà, fill del cònsol Servi Sulpici Servi Galba i sogre de Publi Cras Mucià. Fou qüestor el 120 aC. Durant les converses amb Jugurta fou acusat d'haver estat subornat pel rei númida i fou condemnat el 110 aC per la llei Mamília. Ciceró va llegir la seva defensa quan encara era un noi. Era pontífex i fou el primer membre del col·legi de pontífexs a ser condemnat per un judicium publicum. (Ciceró, Brut. 26, 33-Z1, 34-Z1, de Orat. 1.56.)