Diferència entre revisions de la pàgina «Òxid d'alumini»

Salta a la navegació Salta a la cerca
m
Corregit: solució de aluminat de > solució d'aluminat de
m (Corregit: la alúmina -> l'alúmina fonamentalment)
m (Corregit: solució de aluminat de > solució d'aluminat de)
La indústria empra el [[procés Bayer]] per produir alúmina a partir de la [[bauxita]]. L'alúmina és vital per a la producció d'alumini (es requereixen aproximadament dues [[tona (unitat)|tones]] d'alúmina per produir una tona d'alumini).
 
En el procés Bayer, la bauxita és rentada, polvoritzada i dissolta en soda càustica ([[hidròxid de sodi]]) a alta [[pressió]] i temperatura, el líquid resultant conté una solució de d'aluminat de sodi i residus de [[bauxita]] que contenen [[ferro]], [[silici]], i [[titani]]. Aquests residus es van dipositant gradualment en el fons del tanc i després són eliminats. Se'ls coneix comunament com "fang vermell".
La solució de aluminat de sodi clarificada és bombejada dins d'un enorme tanc anomenat [[precipitats]]. S'afegeixen fines partícules d'alúmina per tal d'induir la precipitació de partícules d'alúmina pures (procés de sembra), una vegada que el líquid es refreda. Les partícules es dipositen en el fons del tanc, es remouen i després són sotmeses a 1100 ° C en un [[forn]] o calcinat, per tal d'eliminar el [[aigua]] que contenen, producte de la [[cristal·lització]]. El resultat és una pols blanca, alúmina pura. La sosa càustica és retornada al començament del procés i usada novament.
 
1.154.433

modificacions

Menú de navegació