Diferència entre revisions de la pàgina «Maria Salomé»

Salta a la navegació Salta a la cerca
m
Correcció tipogràfica: espai sobrant
m (Robot afegint {{Commonscat|Midwife Salome}} a partir de nl:Salomé (Bijbel))
m (Correcció tipogràfica: espai sobrant)
El [[gnòstic]] ''[[Evangeli de Tomàs]]'' de [[Nag Hammadi]] esmenta entre els deixebles de Crist (no fa servir mai el terme "apòstols") dues dones, Salomé i [[Maria Magdalena]].
 
L'''Evangeli secret de Marc'', atribuït per alguns a [[Climent d'Alexandria]], esmenta Salomé: "Llavors ell anà a [[Jericó]]. I la germana del jove que Jesús havia estimat hi era amb la mare d'ell i Salomé, però Jesús no els rebé." A l{{' }}''Evangeli grec dels egipicis'' (primera meitat del segle II), Salomé apareix com a deixeble de Crist. Ella li demana fins a quan existirà la mort, i ell respon: "Mentre les dones pareixin", i Salomé diu: "Llavors he fet bé en no parir". Sembla, doncs, que Salomé, la deixeble, no tenia fills.
 
Existia una tradició entre autors del segle II que hi havia hagut uns ensenyaments secrets que havia transmès "Salomé la deixeble" a sectes com els carpocracians, seguidors de [[Carpòcrates d'Alexandria]]. Cels, al segle II, escriu un ''Discurs vertader'': "Hi ha sectes cristianes anomenades a partir de Marcel·lina, cristians harpocracians que es remunten a Salomé ..."
1.134.245

modificacions

Menú de navegació