Diferència entre revisions de la pàgina «Georg Wilhelm Friedrich Hegel»

Salta a la navegació Salta a la cerca
Correcció del pronom "li" per "el"
m (Correcció tipogràfica: espais sobrants)
(Correcció del pronom "li" per "el")
Va rebre la seva formació en el [[Tübinger Stift]] (seminari [[Luteranisme|luterà]] adscrit a la [[Universitat de Tübingen]]), on va fer amistat amb el futur filòsof [[Friedrich Schelling]] i el poeta [[Friedrich Hölderlin]]. Posteriorment va treballar com a [[professor]] a diverses universitats del món alemany, com ara les de [[Universitat Friedrich Schiller de Jena|Jena]], [[Universitat de Heidelberg|Heidelberg]] o [[Universitat Humboldt de Berlín|Berlín]].
 
LiEl van fascinar les obres de [[Baruch Spinoza|Spinoza]], [[Immanuel Kant|Kant]] i [[Jean-Jacques Rousseau|Rousseau]], així com la [[Revolució Francesa]] la qual va acabar rebutjant quan va caure en mans del terror jacobí. Se'l considera l'últim dels ''Més Grans metafísics''. Va morir víctima d'una epidèmia de còlera, que va fer estralls durant l'estiu i la tardor de [[1831]].
 
Considerat per la Història Clàssica de la Filosofia com el representant de''la cimera del moviment [[segle XIX|decimonònic]] alemany del [[idealisme]] filosòfic'' i com un revolucionari de la [[Dialèctica]], hauria de tenir un impacte profund en el [[materialisme històric]] de [[Karl Marx]]. Hegel és cèlebre com ''un filòsof molt fosc, però molt original, transcendent per a la història de la filosofia i que sorprèn a cada nova generació''. La prova està en què ''la profunditat del seu pensament va generar una sèrie de reaccions i revolucions que van inaugurar tota una nova visió de fer filosofia''; que comprèn l'explicació del materialisme marxista, el pre-existencialisme de [[Søren Kierkegaard]], la fuita de la Metafísica de [[Friedrich Nietzsche]], la crítica a l'[[Ontologia]] de [[Martin Heidegger]], la filosofia de [[Jean Paul Sartre]], el pensament nietzscheà de [[Georges Bataille]] i la teoria de la [[desconstrucció]] de [[Jacques Derrida]], entre d'altres. Des dels seus principis fins als nostres dies els seus escrits segueixen tenint gran repercussió, en part donades a les múltiples interpretacions possibles que tenen els seus textos.
Usuari anònim

Menú de navegació