Phenomenon: diferència entre les revisions

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Contingut suprimit Contingut afegit
m Correcció tipogràfica: espai sobrant
m neteja, replaced: reprèn → torna a fer, |estrena → | estrena AWB
Línia 10: Línia 10:
| gènere = Drama, fantàstic
| gènere = Drama, fantàstic
| duració = 123 minuts
| duració = 123 minuts
|estrena= 1996
| estrena= 1996
| rati imdb = 6.3
| rati imdb = 6.3
| rati filmaffinity =
| rati filmaffinity =
Línia 19: Línia 19:
| imdb = 117333
| imdb = 117333
}}
}}
'''Phenomenon''' és una pel·lícula dramàtica i fantàstica dirigida el [[1996]] per [[Jon Turteltaub]], amb [[John Travolta]], [[Kyra Sedgwick]], [[Forest Whitaker]] i [[Robert Duvall]].
'''Phenomenon''' és una pel·lícula dramàtica i fantàstica dirigida el [[1996]] per [[Jon Turteltaub]], amb John Travolta, Kyra Sedgwick, Forest Whitaker i Robert Duvall.
== Argument ==
== Argument ==
George Malley ([[John Travolta]]) és el mecànic d'una petita ciutat normal dels [[Estats Units]] d’habitants normals. Però el vespre del seu trenta-setè aniversari, aquest home d'existència tranquil·la té un apetit insaciable de coneixement i descobreix poders i facultats intel·lectuals insospitats. Es llança a enginyoses experiències científiques, cosa que provoca desconfiança i incomprensió al seu voltant. Lace, una jove que s'ha instal·lat recentment en la ciutat amb els seus dos fills, sembla acceptar aquesta metamorfosi.
George Malley (John Travolta) és el mecànic d'una petita ciutat normal dels [[Estats Units]] d’habitants normals. Però el vespre del seu trenta-setè aniversari, aquest home d'existència tranquil·la té un apetit insaciable de coneixement i descobreix poders i facultats intel·lectuals insospitats. Es llança a enginyoses experiències científiques, cosa que provoca desconfiança i incomprensió al seu voltant. Lace, una jove que s'ha instal·lat recentment en la ciutat amb els seus dos fills, sembla acceptar aquesta metamorfosi.
== Repartiment ==
== Repartiment ==
Línia 45: Línia 45:
== Al voltant de la pel·lícula ==
== Al voltant de la pel·lícula ==
* Rèplica: « ''Hi ha moltes coses en la vida que no es poden explicar'' ».
* Rèplica: « ''Hi ha moltes coses en la vida que no es poden explicar'' ».
* Aquesta pel·lícula s’ha emportat els Premis al millor acteor ([[John Travolta]]) i del millor paper secundari ([[Forest Whitaker]]) en els [[Blockbuster Entertainment Awards]] de 1997.
* Aquesta pel·lícula s’ha emportat els Premis al millor actor (John Travolta) i del millor paper secundari (Forest Whitaker) en els [[Blockbuster Entertainment Awards]] de 1997.
* Existeix igualment un [[remake]] amb el mateix títol ('''Phenomenon II'''), un telefilm estatunidenc (1h22) de [[Ken Olin]], amb [[Christopher Shyer]] que reprèn el paper de George Malley.
* Existeix igualment un [[remake]] amb el mateix títol ('''Phenomenon II'''), un telefilm estatunidenc (1h22) de [[Ken Olin]], amb [[Christopher Shyer]] que torna a fer el paper de George Malley.


== Enllaços externs ==
== Enllaços externs ==
Línia 54: Línia 54:


{{ORDENA:Phenomenon}}
{{ORDENA:Phenomenon}}

[[Categoria:Pel·lícules dels Estats Units del 1996]]
[[Categoria:Pel·lícules dels Estats Units del 1996]]
[[Categoria:Pel·lícules de fantasia]]
[[Categoria:Pel·lícules de fantasia]]

Revisió del 15:58, 19 maig 2014

Infotaula de pel·lículaPhenomenon
Fitxa
DireccióJon Turteltaub
Protagonistes
ProduccióBarbara Boyle i Michael Taylor
GuióGerald Di Pego
MúsicaThomas Newman. Banda Original: "Change the world" d'Eric Clapton
FotografiaPhedon Papamichael
MuntatgeBruce Green
ProductoraTouchstone Pictures Modifica el valor a Wikidata
DistribuïdorInterCom i Netflix Modifica el valor a Wikidata
Dades i xifres
País d'origenEstats Units d'Amèrica Modifica el valor a Wikidata
Estrena1996
Durada123 minuts
Idioma originalanglès Modifica el valor a Wikidata
RodatgeSan Francisco, Califòrnia, Santa Rosa i Auburn Modifica el valor a Wikidata
Coloren color Modifica el valor a Wikidata
Format2.35:1 Modifica el valor a Wikidata
Descripció
GènereDrama, fantàstic

IMDB: tt0117333 Filmaffinity: 906608 Allocine: 15285 Rottentomatoes: m/phenomenon Letterboxd: phenomenon Mojo: phenomenon Allmovie: v136220 TCM: 300925 Metacritic: movie/phenomenon TV.com: movies/phenomenon AFI: 60549 TMDB.org: 9294 Modifica el valor a Wikidata

Phenomenon és una pel·lícula dramàtica i fantàstica dirigida el 1996 per Jon Turteltaub, amb John Travolta, Kyra Sedgwick, Forest Whitaker i Robert Duvall.

Argument

George Malley (John Travolta) és el mecànic d'una petita ciutat normal dels Estats Units d’habitants normals. Però el vespre del seu trenta-setè aniversari, aquest home d'existència tranquil·la té un apetit insaciable de coneixement i descobreix poders i facultats intel·lectuals insospitats. Es llança a enginyoses experiències científiques, cosa que provoca desconfiança i incomprensió al seu voltant. Lace, una jove que s'ha instal·lat recentment en la ciutat amb els seus dos fills, sembla acceptar aquesta metamorfosi.

Repartiment

Al voltant de la pel·lícula

  • Rèplica: « Hi ha moltes coses en la vida que no es poden explicar ».
  • Aquesta pel·lícula s’ha emportat els Premis al millor actor (John Travolta) i del millor paper secundari (Forest Whitaker) en els Blockbuster Entertainment Awards de 1997.
  • Existeix igualment un remake amb el mateix títol (Phenomenon II), un telefilm estatunidenc (1h22) de Ken Olin, amb Christopher Shyer que torna a fer el paper de George Malley.

Enllaços externs