Diferència entre revisions de la pàgina «Indumentària tradicional»

Salta a la navegació Salta a la cerca
m
Corregit: fins la part > fins a la part
m (Corregit: fins la part > fins a la part)
 
=== Cintura i cames ===
* [[Saragüells]]: Peça de [[lli]] o [[cotó]] de dos [[camal]]s molt amples cenyits a la cintura per una cinta, que cobreix des de la cintura fins a la part superior dels genolls, que va unit un quadrat de tela a l'altura de l'entrecuixa per a donar-li folgança. Generalment es portava el saragüell blanc, però en hivern es podia posar al damunt un altre més curt, negre i de llana.
* [[Calçotet]]: Peça de roba interior masculina de lli o cotó que protegia les cames dels fregaments del calçó o pantaló exterior. Deriva del saragüell i d'ell deriva l'actual calçotet.
* [[Calçó]]: Peça de dos camals units en la part superior en una sola peça que es va estretint progressivament cap als [[genoll]]s i subjecte amb una tira a manera de [[cinturó]] amb la suficient amplitud per a permetre els moviments del cos. La part inferior dels camals té obertures que es tanquen amb [[Botó (roba)|botons]] o vetes i cobrixen els genolls. Es portava com a peça aïllada o a joc amb la [[jaqueta]]. Depenent del seu ús podia ser de [[llana]], cotó o [[seda]].
1.140.559

modificacions

Menú de navegació