Stipa tenacissima: diferència entre les revisions

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Contingut suprimit Contingut afegit
m Corregit: fins l'/la/les -> fins a
m Correcció: península ibèrica > península Ibèrica
Línia 14: Línia 14:
| synonyms = ''Macrochloa tenacissima''
| synonyms = ''Macrochloa tenacissima''
}}
}}
L''''espart''' ('''''Stipa tenacissima''''') és una [[poàcia]] que es conrea per a aprofitar-ne la [[fibra]]. És una [[planta herbàcia]] [[perenne]], espitosa, rizomatosa, amb fulles linears, glabres i molt tenaces, l'espiga és groguenca. Creix de forma natural o introduïda en llocs de clima estèpic al sud-est de la [[Península Ibèrica]] i [[nord d'Àfrica]]. Fins a la [[dècada de 1960]] era objecte d'un intens [[conreu]] i explotació, després l'encariment de la mà d'obra (cal arrencar l'espart a mà) n'ha fet rar l'aprofitament. De l'espart se'n fan [[corda|cordes]], [[cabàs|cabassos]], [[catifa|catifes]] i un [[paper]] de gran qualitat.
L''''espart''' ('''''Stipa tenacissima''''') és una [[poàcia]] que es conrea per a aprofitar-ne la [[fibra]]. És una [[planta herbàcia]] [[perenne]], espitosa, rizomatosa, amb fulles linears, glabres i molt tenaces, l'espiga és groguenca. Creix de forma natural o introduïda en llocs de clima estèpic al sud-est de la [[península Ibèrica]] i [[nord d'Àfrica]]. Fins a la [[dècada de 1960]] era objecte d'un intens [[conreu]] i explotació, després l'encariment de la mà d'obra (cal arrencar l'espart a mà) n'ha fet rar l'aprofitament. De l'espart se'n fan [[corda|cordes]], [[cabàs|cabassos]], [[catifa|catifes]] i un [[paper]] de gran qualitat.


{{commons|Stipa tenacissima}}
{{commons|Stipa tenacissima}}

Revisió del 00:11, 13 juny 2014

Infotaula d'ésser viuStipa tenacissima Modifica el valor a Wikidata

Modifica el valor a Wikidata
Estat de conservació
Vulnerable
UICN57471077 Modifica el valor a Wikidata
Taxonomia
Super-regneEukaryota
RegnePlantae
OrdrePoales
FamíliaPoaceae
TribuStipeae
GènereStipa
EspècieStipa tenacissima Modifica el valor a Wikidata
L., 1755

L'espart (Stipa tenacissima) és una poàcia que es conrea per a aprofitar-ne la fibra. És una planta herbàcia perenne, espitosa, rizomatosa, amb fulles linears, glabres i molt tenaces, l'espiga és groguenca. Creix de forma natural o introduïda en llocs de clima estèpic al sud-est de la península Ibèrica i nord d'Àfrica. Fins a la dècada de 1960 era objecte d'un intens conreu i explotació, després l'encariment de la mà d'obra (cal arrencar l'espart a mà) n'ha fet rar l'aprofitament. De l'espart se'n fan cordes, cabassos, catifes i un paper de gran qualitat.

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Stipa tenacissima