Vés al contingut

KV5: diferència entre les revisions

1 octet eliminats ,  fa 8 anys
m
Corregit: corredors tant gran > corredors tan gran
m (Corregit: en -> a veure)
m (Corregit: corredors tant gran > corredors tan gran)
La forma de la tomba és atípica. La direcció de la tomba també ho és, comença en direcció est-oest i s'escampa cap al nord i cap al sud amb diverses sales i corredors, però després torna, en diferents nivells, seguint un eix oest-est i eixamplant-se també cap al nord i cap al sud. Recorda a grans trets una urbanització moderna que s'escampa en diferents nivells d'alçada i diverses fases per la muntanya, tot i que en aquest cas és subterrània.
 
El nombre de sales i corredors, així com el nombre d'ocupants que devia tenir quan es va tancar per darrera vegada durant la dinastia XIX és enorme. És relativament habitual trobar més d'un enterrament en les tombes de la Vall, sovint s'aprofitaven o es "reciclaven" tombes d'èpoques anteriors, però mai tenien un nombre de cambres i de corredors tanttan gran. Una de les més grans és precisament la [[KV7]], la del responsable de la KV5, Ramsès II. La tomba de Ramsès queda just enfront de la KV5 i té quasi 870 metres quadrats, mentre que la KV5 té més de 1.266 metres quadrats (cal recordar que encara no s'ha acabat d'excavar), dividits en sales molt més petites i molts més passadissos (la [[KV62]], de [[Tutankamon]], no arriba als 110 metres quadrats).
 
De moment s'han trobat quatre sales especialment grans, la cambra 3 (244,16 m2), la cambra 4 (114,63 m2), la cambra 5 (101,85 m2) i la cambra 14 (71,75 m2), sumant més de 530 metres quadrats només entre les quatre. Tota la tomba estava decorada amb relleus i pintures, amb diversos temes i imatges de déus, molts d'ells rituals, pregàries i d'altres fragments del [[Llibre dels Morts]], totes estan molt malmeses per les contínues inundacions, els problemes estructurals de l'obra, els petits sismes i, sobretot pels efectes del turisme modern (l'aparcament dels autocars avui traslladat, els vàters, etc).<ref>[http://www.thebanmappingproject.com/about/TMP-March-2011-Progress-Report.pdf Informe del març del 2011]. TMP. {{en}}</ref>
1.166.425

modificacions