Tribunal de la Penitenciaria Apostòlica: diferència entre les revisions

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Contingut suprimit Contingut afegit
Cap resum de modificació
m Corregit: està dirigida per > és dirigida per
Línia 6: Línia 6:
Les prerrogatives de la Penitenciària actual són obra de [[Benet XV]] que li va afegir la secció d'indulgències, encara que únicament s'encarrega de la concessió i de l'ús de les mateixes.
Les prerrogatives de la Penitenciària actual són obra de [[Benet XV]] que li va afegir la secció d'indulgències, encara que únicament s'encarrega de la concessió i de l'ús de les mateixes.


Avui en dia la Penitenciaria està dirigida per un [[Cardenal (catolicisme)|cardenal]] [[prefecte]], el [[Penitenciari major]], assistit per un regent, dos oficials i un consell de prelats.
Avui en dia la Penitenciaria és dirigida per un [[Cardenal (catolicisme)|cardenal]] [[prefecte]], el [[Penitenciari major]], assistit per un regent, dos oficials i un consell de prelats.


== Vegeu també ==
== Vegeu també ==

Revisió del 13:57, 20 juny 2014

Part de la sèrie sobre la
Cúria Pontifícia
de l'Església Catòlica

La Sagrada Penitenciaria Apostòlica té la seva seu al Palau de la Cancelleria, al Vaticà. S'encarrega dels assumptes de consciència i de l'administració d'indulgències.

Els seus orígens es remunten, a finals del segle XIII, el cardenal encarregat de rebre les confessions pel papa ( cardinals cinc confessions pro papa recipit ), és a dir, aquell que tracta tots els assumptes de consciència, tant interns (fins i tot fora de la confessió sacramental) com externs. Aquest cardenal, anomenat de vegades pœnitentiarius (penitenciari), està assistit pels capellans penitenciaris, un per cada una de les basíliques majors de Roma. La Penitenciaria va ser remodelada profundament per Pius V a 1569, Benet XIV a 1744 i Pius X que va reduir les seves competències en assumptes interns.

Les prerrogatives de la Penitenciària actual són obra de Benet XV que li va afegir la secció d'indulgències, encara que únicament s'encarrega de la concessió i de l'ús de les mateixes.

Avui en dia la Penitenciaria és dirigida per un cardenal prefecte, el Penitenciari major, assistit per un regent, dos oficials i un consell de prelats.

Vegeu també