Idubeda: diferència entre les revisions

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Contingut suprimit Contingut afegit
m Corregit: Si be no > Si bé no
m Corregit: des les muntanyes > des de les muntanyes
Línia 1: Línia 1:
'''Idubeda''' fou una [[cadena muntanyosa]] d'[[Hispània]] que des les muntanyes càntabres corria al sud-est paral·lela al [[riu Ebre]]. Les seves derivacions principals eren el mont ''Caunus'' (prop de [[Bílbilis]]), el ''Saltus Manlianus'' (potser Serra de Molina) i els monts ''[[Orospeda]]''. Va portar aquest nom sota els romans, però després es va perdre. Si bé no s'ha pogut establir amb seguretat, correspondria al [[sistema Ibèric]].
'''Idubeda''' fou una [[cadena muntanyosa]] d'[[Hispània]] que des de les muntanyes càntabres corria al sud-est paral·lela al [[riu Ebre]]. Les seves derivacions principals eren el mont ''Caunus'' (prop de [[Bílbilis]]), el ''Saltus Manlianus'' (potser Serra de Molina) i els monts ''[[Orospeda]]''. Va portar aquest nom sota els romans, però després es va perdre. Si bé no s'ha pogut establir amb seguretat, correspondria al [[sistema Ibèric]].


[[Categoria:Hispània]]
[[Categoria:Hispània]]

Revisió del 08:52, 1 jul 2014

Idubeda fou una cadena muntanyosa d'Hispània que des de les muntanyes càntabres corria al sud-est paral·lela al riu Ebre. Les seves derivacions principals eren el mont Caunus (prop de Bílbilis), el Saltus Manlianus (potser Serra de Molina) i els monts Orospeda. Va portar aquest nom sota els romans, però després es va perdre. Si bé no s'ha pogut establir amb seguretat, correspondria al sistema Ibèric.