Diferència entre revisions de la pàgina «Cofactor enzimàtic»

Salta a la navegació Salta a la cerca
m
Correcció tipogràfica: etc.
m (Corregit: és és imprescindible com > és imprescindible com)
m (Correcció tipogràfica: etc.)
Els cofactors orgànics són molècules orgàniques petites (>1.000 [[Unitat de massa atòmica |Da]]) que, tant es poden unir dèbilment com fortament a l'enzim, i participar directament en la reacció. En el segon cas, quan és difícil separar-ho sense desnaturalitzar l'enzim es parla de grup prostètic. Cal dir però, que no hi ha una clara divisió entre els cofactors fortament i dèbilment units. A més a més, molts cofactors com ara el NAD+ poden estar units fortament a alguns enzims, mentre estan lligats dèbilment a altres.
 
Un altre exemple és la [[pirofosfat de tiamina]] (TPP) que està unida fortament a [[tranquetolases]] o al [[piruvat descarboxilasa]], mentre que està menys fortament lligat a la piruvat deshidrogenasa. Altres coenzims com el FAD, les [[lipoamides]], etc., estan units de forma covalent.
 
Els cofactors units fortament, normalment són regenerats durant el mateix cicle de la reacció, mentre que els cofactors units dèbilment poden ser regenerats en una reacció posterior catalitzada per un enzim diferent. En aquest últim cas, el cofactor també pot ser considerat com a substrat o cosubstrat.
1.134.608

modificacions

Menú de navegació