Ferran Maria de Baviera: diferència entre les revisions

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Contingut suprimit Contingut afegit
Jey (discussió | contribucions)
Cap resum de modificació
m Robot inserta {{Autoritat}}
Línia 20: Línia 20:


{{Commonscat|Ferdinand Maria, Elector of Bavaria}}
{{Commonscat|Ferdinand Maria, Elector of Bavaria}}
{{Autoritat}}

[[Categoria:Reis de Baviera]]
[[Categoria:Reis de Baviera]]
[[Categoria:Casa de Wittelsbach]]
[[Categoria:Casa de Wittelsbach]]

Revisió del 00:05, 14 jul 2014

L'elector Ferran I Maria de Baviera.

Ferran I Maria de Baviera (31 d'octubre de 1636, Munic - Palau de Schleissheim 1679). Elector de Baviera des de 1654 fins a 1679, any en què morí.

Nat a la ciutat de Munic, capital de Baviera, era fill de l'elector Maximilià I de Baviera i de l'arxiduquessa Maria Anna d'Àustria. Ferran Maria era nét per via paterna del duc Guillem V de Baviera i de la princesa Renata de Lorena; mentre que per via materna ho era de l'emperador Ferran II, emperador romanogermànic i de la princesa Maria Anna de Baviera.

El dia 8 de desembre de 1650 contragué núpcies amb la princesa Enriqueta Adelaida de Savoia, filla del duc Víctor Amadeu I de Savoia i de la princesa Cristina de França. La parella tingué set fills:

Heretà l'electorat de Baviera l'any 1651 i tres anys després, el 1654, fou coronat elector bavarès a Munic. El seu absolutisme a l'hora de governar esdevingué coneguda en l'Alemanya de la seva època.

Durant el seu regnat, el barroc italià fou introduït a Baviera i es procedí a la construcció de cèlebres edificacions a Munic. Així, l'any 1664 es procedí a la construcció del Palau de Nymphenburg a les proximitats de la capital bavaresa.

Mort al Palau de Schleissheim l'any 1679 fou enterrat a la cripta de l'Església Theatiner de Munic que ell mateix havia manat construir. Fou succeït pel seu fill, l'elector Maximilià II Manuel de Baviera.

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Ferran Maria de Baviera