Vés al contingut

Claude Elwood Shannon: diferència entre les revisions

m
Correcció: espais que falten darrere de punt
Cap resum de modificació
m (Correcció: espais que falten darrere de punt)
Shannon treballat vint anys a [[Massachusetts Institute of Technology|MIT]] de [[1958]] a [[1978]]. Paral·lelament a les seves activitats acadèmiques, també va treballar amb [[Laboratoris Bell]] de [[1941]] a [[1972]].
 
Claude Shannon és conegut no només pel seu treball en telecomunicacions, sinó també per l'amplitud i l'originalitat de les seves aficions, com els jocs [[malabars]], la pràctica del [[monocicle]] i la invenció de màquines extravagants : el ratolí intel·ligent mecànic que sap trobar el seu camí a través d'un laberint, un robot malabarista, un jugador d'escacs (torre contra rei Rei), etc. Un d'aquests "gadgets", però això, té un gran interès conceptual, com ho demostren [[Philip Baker]] i [[Alain Cohen]] En ''El Tresor [[paradoxa]]'' ([[Edicions Belin]] 2007): "Claude Shannon seria desenvolupar una " màquina de forma gratuïta, sense fi: es posa en moviment al pressionar, com amb qualsevol dispositiu electromecànic, amb un interruptor d'"encesa", però després les coses prenen un gir sorprenent, ja que aquest ajust activa un mecanisme que condueix a aturar immediatament el gadget a través de l'interruptor de "apagat !" Aquest tipus de comportament estrany passa en situacions on la comunicació ubiqua rau, paradoxalment, en l'absència de comunicació, la utilitat en la manca d'utilitat. Exemples: "La moda és el que passa de moda" ([[Jean Cocteau]]), la "Creació de l'Escola ([[l'escola freudiana]]) per dissoldre" ([[Jacques Lacan]]); "Ens adonem que el son, al despertar-nos" ([[John Lennon]]); "El bon funcionament de tot el sistema d'estalvi per a l'habitatge implica, paradoxalment, que alguns propietaris de dret (els "bons germans") renunciïn específicament al seu dret a un préstec després d'un període d'estalvi "(Pierre Chaillol);" Els ideals revolucionaris només poden ser pertorbat quan s'assoleixen: la necessitat que segons ell va ser condemnat a perdre per aconseguir, menys distorsionat i traït pels seus enemics per les mateixes persones que volien fer complir "([[Jean Starobinski]])," La virginitat es perd per provar-la"([[Fernand Crommelynck]]). Un avatar geoestratègic d'aquest autòmat paradoxal Shannon està en el concepte de [[dissuasió]] potències nuclears construint una bomba atòmica per tal de ... prohibir qualsevol intent d'utilitzar aquestes armes, es neutralitza l'un a l'altre i: no s'utilitza !
 
Va patir la malaltia de [[malaltia d'Alzheimer]] en els últims anys de la seva vida, Claude Shannon va morir als 84 anys el 24, febrer, 2001 a [[Medford (Massachusetts)|Medford]], [[Massachusetts]].
1.165.781

modificacions