Diferència entre revisions de la pàgina «Tribus d'Israel»

Salta a la navegació Salta a la cerca
*el [[Regne d'Israel]], format per totes les altres. Aquest regne fou conquerit per [[Assíria]] i es produí una immigració molt important de colons assiris, que s'anomenarien [[Samaria|samaritans]]. Les deu tribus que formaven aquest regne es dissolgueren lentament, per això sovint se les anomena les ''[[10 tribus perdudes]]''.
 
Posteriorment, [[Palestina]] passaria a ser una província de l'[[imperi Persa]], seria ocupada per [[Alexandre el Gran]], l'[[imperi Romà]], l'[[imperi Bizantí]], l'[[imperi Otomà]], l'[[imperi Britànic]] i fins a la divisió entre [[Països àrabs|àrab]]s i [[jueu]]s de l'actualitat. L'historiador [[sarraí|àrab]] del [[segle XV]] [[Al-Samhudi]] va anomenar, per exemple, els [[Bani Qurayza|Banu Qurayza]], els [[Banu Qaynuqa]] i els [[Banu Nadir]], com a tribus jueves (més aviat clans) que vivien a [[Medina]] en temps de [[Mahoma]] ([[segle VII]]). Eren tribus d'ètnia jueva (es deien descendents d'[[Aaron]]) que professaven el [[judaisme]] amb algunes tradicions àrabs.
 
L'historiador [[sarraí|àrab]] del [[segle XV]] [[Al-Samhudi]] va anomenar, per exemple, els [[Bani Qurayza|Banu Qurayza]], els [[Banu Qaynuqa]] i els [[Banu Nadir]], com a tribus jueves (més aviat clans) que vivien a [[Medina]] en temps de [[Mahoma]] ([[segle VII]]). Eren tribus d'ètnia jueva (es deien descendents d'[[Aaron]]) que professaven el [[judaisme]] amb algunes tradicions àrabs.
 
==Tribu de Rubèn==
60.489

modificacions

Menú de navegació

Espais de noms

Variants