Diferència entre revisions de la pàgina «Exèrcit alemany»

Salta a la navegació Salta a la cerca
Fundat el 1955, durant la guerra freda l'exèrcit d'Alemanya Federal va arribar fins a un màxim de 345,000 efectius. Va ser dividit en un "exèrcit de campanya» (Feldheer), assignada a l'OTAN, i en un "exèrcit territorial" de 85.000 homes (6 brigades) sota comandament nacional. L'exèrcit de campanya tenia tres cossos de armada (I a Westfàlia, II a Ulm, III a Coblença) amb 12 divisions i en total 36 brigades. l'exèrcit territorial, amb una força de 450,000 homes en temps de guerra, hauria protegit les enrere i la llibertat d'acció de l'exèrcit de campanya i de les forces aliades (altres 5 cossos de armada). En cas de guerra l'exèrcit alemany hauria arribat fins una força de 1,340,000 homes.
 
Després de la reunificació d'Alemanya una part de l'exèrcit de la RDA va ser integrat en l'occidental, el qual va aconseguir així per curt temps els 360,000 homes. Es van succeir reestructuracions i retallades dràstiques; molts serveis i tallers i entitats de suport van patir retallades. Tradicionalment, les forces militars alemanyes han estat compostes per l'Exèrcit, l'[[Armada]], i poc abans de la [[Primera Guerra Mundial]], la [[Força aèria]]. El ''Heer'' va ser reformat als anys 50 del segle XX com l'Exèrcit de la [[República Federal d'Alemanya]], com a part de la Bundeswehr. A l'octubre de 1990, l'Exèrcit de la [[República Democràtica Alemanya|RDA]] va ser integrat a la nova força militar de l'Alemanya reunificada.
 
Tradicionalment, les forces militars alemanyes han estat compostes per l'Exèrcit, l'[[Armada]], i poc abans de la [[Primera Guerra Mundial]], la [[Força aèria]]. El ''Heer'' va ser reformat als anys 50 del segle XX com l'Exèrcit de la [[República Federal d'Alemanya]], com a part de la Bundeswehr. A l'octubre de 1990, l'Exèrcit de la [[República Democràtica Alemanya|RDA]] va ser integrat a la nova força militar de l'Alemanya reunificada.
 
== ''Vehicles'' ==
60.732

modificacions

Menú de navegació