Vés al contingut

Serra de Port del Comte: diferència entre les revisions

Can intercanviar oriental (del est) o occidental (de l'oest) quan es mencionen els 4 cims de la carena.
m (Correcció tipogràfica: espais sobrants)
(Can intercanviar oriental (del est) o occidental (de l'oest) quan es mencionen els 4 cims de la carena.)
La '''Serra de Port del Comte'''<ref name="sinotmaca">{{Si NOTMACA}}</ref> és una [[serralada]] situada al nord del massís del [[Port del Comte]] la carena de la qual fa de partió entre les comarques del [[Solsonès]] i de l’[[Alt Urgell]], en els termes municipals, respectivament, de [[la Coma i la Pedra]] i [[la Vansa i Fórnols]].
 
La carena, d'uns 4 km de longitud i amb una altitud que supera quasi de manera permanent els 2.300 m, segueix la direcció SW-NE i presenta aquests quatre cims: la [[Gespeguera]] (2.333 m) a la banda més orientaloccidental, el [[Pedró dels Quatre Batlles]] (2.386,5 m) i la [[Tossa Pelada]] (2.379 m) a la part central i el [[Tossal d'Estivella]] (2.338 m) a l'extrem occidentaloriental. Un cinquè cim, [[El Vulturó]], de 2.348,9 m d'altitud, s'aixeca a 582 m al sud del [[Pedró dels Quatre Batlles]] i, per tant queda fora d'aquesta línia carenal.
 
La vegetació de la part alta es redueix a l'herba dels prats alpins que creix entre el pedregar i els arbres i arbustos hi són del tot absents
Usuari anònim