Vés al contingut

Harakiri: diferència entre les revisions

11 octets eliminats ,  fa 7 anys
→‎La història dels 47 Ronin: Canvis en el redactat per resoldre errors gramaticals i problemes d'estil.
(→‎Jigai: Elimino un fragment perquè no s'entenia absolutament res. Imagino que era una traducció d'un altre idioma feta amb traductor automàtic. Com que no apareix la referència al text original, no puc millorar-ne la traducció.)
(→‎La història dels 47 Ronin: Canvis en el redactat per resoldre errors gramaticals i problemes d'estil.)
El ''seppuku'' forma part imprescindible de la història dels 47 Ronin, l'obra literària medieval més important del [[Japó]], immortalitzada mitjançant el ''[[kabuki]]''. La trama de la història és la següent:
 
Dos ''[[daimyo]]'' (senyors feudals) anomenats Asano i Kira es trobaven a la cort i va sorgir una discussió, en la qual Kira va insultar a Asano, el qual va desembeinar la seva ''[[wakizashi]]'' i va ferir a Kira. Atès que estava prohibit desenfundar cap arma a la cort imperial, Asano va ser condemnat a cometre ''sepukku. '',D'aquesta amb elmanera, queels 47 samurais dels quals ell era ''daimyo'' es van convertir en [[ronin]] (samurais mancats d'un senyor al servei del qual lliurar-se).
 
Els 47 Ronin van decidir venjar al seu amo i, després de 3 anys planejant, es van introduir ena la mansió de Kira una nit, exigint-li que ell també portés a terme ''seppuku'' amb el mateix ''[[wakizashi]]'' que havia usat Asano. Atès que Kira ess'hi va negar, li van tallar el cap i lael van col·locar sobre la tomba d'Asano, en elal temple de [[Sengaku-ji]].
 
Per aquest acte, els 47 Ronin van ser condemnats pel ''[[Shogun]]'' a cometre ''seppuku'' com a forma de restablir el seu honor (a causa del delicte d'assassinar a un ''daimyo'') i van ser enterrats en el temple de Sengaku-ji enfront de la tomba del seu amo.
Es pot dir que, en realitat, qui van cometre ''seppuku'' van ser 46 ronins, ja que en intentar entrar a la mansió de Kira hagueren de lluitar contra els guàrdies d'aquesti, i en aquesta lluita, va morir un dels ''ronins''. Cal tenir en compte que aquests samurais sense amo, van passar 3 anys planificant la venjança del seu amo, fent-se passar per borratxos, vagabunds i fins i tot bojos, envoltant-se amb el quedel pitjor era vist perde la societat.
 
== Gent coneguda que va realitzar seppuku ==
118

modificacions