Margarida Gonzaga: diferència entre les revisions

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Contingut suprimit Contingut afegit
m Revertides les edicions de 82.52.35.186 (discussió) a l'última versió de Legobot
Cap resum de modificació
Línia 1: Línia 1:
'''Margarida Gonzaga''' ( [[Màntua]], [[Ducat de Màntua]] [[1564]] - íd. [[1618]] ) fou una princesa de Màntua que va esdevenir duquessa consort de [[Ducat de Ferrara|Ferrara]] i [[Ducat de Mòdena|Mòdena]].
'''Margarida Gonzaga''' ([[Màntua]], [[Ducat de Màntua]] [[1564]] - íd. [[1618]]) fou una princesa de Màntua que va esdevenir duquessa consort de [[Ducat de Ferrara|Ferrara]] i [[Ducat de Mòdena|Mòdena]].


== Orígens familiars ==
== Orígens familiars ==
Línia 9: Línia 9:
Es casà el [[24 de febrer]] de [[1579]] a la ciutat de [[Ferrara]] amb el [[duc]] '''[[Alfons II d'Este]]''', convertint-se en la seva tercera esposa. D'aquesta unió no tingueren fills.
Es casà el [[24 de febrer]] de [[1579]] a la ciutat de [[Ferrara]] amb el [[duc]] '''[[Alfons II d'Este]]''', convertint-se en la seva tercera esposa. D'aquesta unió no tingueren fills.


A la mort del seu espòs sense descendents els [[Ducat de Mòdena|Ducats de Mòdena]] i [[Ducat de Ferrara|Ferrara]] foren dividits, passant aquest últim a mans dels [[Estats Pontificis]] i restant el de Mòdena en mans d'una branca il·legítima dels [[Este]]. Margarida en aquell moment retornà al [[Ducat de Màntua]] i morí en la capital d'aquest estat el [[6 de gener]] de [[1618]].
A la mort del seu espòs sense descendents els [[Ducat de Mòdena|Ducats de Mòdena]] i [[Ducat de Ferrara|Ferrara]] foren dividits, passant aquest últim a mans dels [[Estats Pontificis]] i restant el de Mòdena en mans d'una branca il·legítima dels [[Este]]. Margarida en aquell moment retornà al [[Ducat de Màntua]] i morí a la capital d'aquest estat el [[6 de gener]] de [[1618]].


[[Categoria:Ducs de Mòdena]]
[[Categoria:Ducs de Mòdena]]

Revisió del 10:59, 26 nov 2014

Margarida Gonzaga (Màntua, Ducat de Màntua 1564 - íd. 1618) fou una princesa de Màntua que va esdevenir duquessa consort de Ferrara i Mòdena.

Orígens familiars

Va néixer el 27 de maig de 1564 a la ciutat de Màntua, capital del ducat del mateix nom, sent filla del duc Guillem I de Màntua i Elionor d'Àustria. Fou néta per línia paterna de Frederic II de Màntua i Margarida de Montferrat, i per línia materna de l'emperador Ferran I del Sacre Imperi Romanogermànic i Anna d'Hongria.

Fou germana de Vicenç I de Màntua i Anna Caterina Gonzaga, casada amb Ferran II d'Àustria.

Núpcies i descendents

Es casà el 24 de febrer de 1579 a la ciutat de Ferrara amb el duc Alfons II d'Este, convertint-se en la seva tercera esposa. D'aquesta unió no tingueren fills.

A la mort del seu espòs sense descendents els Ducats de Mòdena i Ferrara foren dividits, passant aquest últim a mans dels Estats Pontificis i restant el de Mòdena en mans d'una branca il·legítima dels Este. Margarida en aquell moment retornà al Ducat de Màntua i morí a la capital d'aquest estat el 6 de gener de 1618.