Indianapolis Colts: diferència entre les revisions

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Contingut suprimit Contingut afegit
m Robot: Reemplaçament automàtic de text (-esprés de què +esprés que)
m Elimino camp perque l\'agafi de Wikidata al ser igual.
Línia 37: Línia 37:


== Enllaços externs ==
== Enllaços externs ==
{{commonscat}}
{{Commonscat|Indianapolis Colts}}





Revisió del 05:42, 18 des 2014

Els Indianapolis Colts són una franquícia de futbol americà amb seu a Indianapolis, Indiana i són membres de la divisió sud de l'American Football Conference (AFC) dins la National Football League.


Història

Els Colts han guanyat cinc campionats de la NFL incloent-hi dues Super Bowl. La més recent va ser la Super Bowl XLI de la temporada 2006-2007 aconseguida al Dolphin Stadium de Miami, Florida al haver guanyat als Chicago Bears. Els Colts van arribar a Indianapolis després que l'equip marxés de Baltimore l'any 1984.

Tradicionalment, els seus colors són el blau i el blanc, de local, i com a visitants juguen totalment de blanc.

Actualment juguen els seus partits com locals a l'estadi Lucas Oil Stadium.

El 2007, després de guanyar la Conferència Americana en derrotar 38-34 als New England Patriots, van guanyar la Super Bowl XLI el 4 de febrer a Miami, Florida, en superar als Chicago Bears per 29 a 17, partit en el qual el seu quarterback titular Peyton Manning va ser elegit com el Jugador Més Valuós de la final. De fet, Manning, jugador dels Colts des del 1998, és considerat un dels millors jugadors de la NFL, havent aconseguit el títol de MVP (jugador més valuós) en la temporada 2003-04, on també va aconseguir el rating més alt en la història de la NFL amb 121.1.

Equipació dels Colts

Després d'aconseguir la Super Bowl XLI, els Colts i Manning van aconseguir treure's de sobre la mala fama de ser "molt bons però mai guanyar el gran premi", en referència al fet que aconseguien molt bones marques en la temporada regular però queien abans de l'esperat en la postemporada.

Van arribar tres anys després a la Super Bowl XLIV a Miami de nou, però es van veure sorpresos pels New Orleans Saints.

Millors Jugadors

Peyton Manning, QB. Reggie Wayne, WR. Dallas Clark, TE. Dwight Freeney, DE. Robert Mathis, DE. Gary Brackett, LB. Clint Session, LB. Melvin Bullit, DB. Adam Vinatieri, K. Antoine Bethea,DB. Bob Sanders, DB. Jeff Saturday,C-G Ryan Diem, OT.


Enllaços externs

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Indianapolis Colts


Plantilla:Enllaç AB