Vés al contingut

Al-Àixraf ibn al-Àdil: diferència entre les revisions

m
Corregit: èxit per el poc suport i manca > èxit pel poc suport i la manca
m (Robot fa desambiguació assistida de Al-Jazira (desambiguació))
m (Corregit: èxit per el poc suport i manca > èxit pel poc suport i la manca)
Al-Nasir Dawud va buscar el suport d'al-Ashraf però aquest i al-Kamil es va entrevistar a Tall al-Adjul prop de [[Gaza]] i es va decidir que al-Nasir Dawud hauria de cedir Damasc a al-Ashraf ([[1228]]); els dos germans aliats van marxar contra Damasc que van ocupar després d'un setge no gaire llarg el [[15 de juny]] de [[1229]]. Al-Nasir Dawud va rebre en compensació el feu de [[Kerak (principat)|Kerak]] i [[al-Shabwbak]], i al-Ashraf va passar a ser príncep de Damasc. Tots van reconèixer a al-Kamil com a cap suprem aiúbida. Al-Ashraf va renunciar als seus dominis a Diyar Bakr i la Djazira en favor dels prínceps locals que donaven suport a l’arranjament i reconeixien a al-Kamil.
 
A finals del [[1232]] els [[Soldanat Seljúcida de Rüm|seljúcides de Rum]] van atacar i ocupar [[Akhlat]]. El juny de [[1234]] el sultà al-Kamil va iniciar l'ofensiva contra els seljúcides sortint de [[Salamiyya]] a la [[Al-Jazira |Djazira]], però no va tenir èxit per elpel poc suport i la manca de confiança dels altres prínceps aiúbides i aliats, i al-Kamil va retornar al [[Caire]] al cap d'un mes, però només sortir al-Ashraf fou atacat pels seljúcides. Al-Kamil va haver de retornar a [[Síria]] on va ajudar al seu germà, rebutjant als atacants, i va restar una llarga temporada a Damasc, fins al setembre del [[1236]].
 
La successió a [[Alep]] (1236) va portar a un conflicte entre al-Kamil i al-Ashraf. Aquest va formar una coalició amb alguns prínceps de Síria i el sultà [[seljúcida]] [[Kay Kobad I]] de Rum. Estava a punt d'esclatar la guerra quan al-Ashraf es va posar malalt i va morir pocs mesos després, el [[27 d'agost]] de [[1237]]. El va succeir el seu germà [[al-Salih Ismail]] ibn al-Adil.
1.166.425

modificacions