Joaix: diferència entre les revisions

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Contingut suprimit Contingut afegit
Wk (discussió | contribucions)
Pàgina nova, amb el contingut: «Segons la Bíblia, '''Joaix''' fou el vuitè rei de Judà. Joaix pertanyia a la Casa de David de la tribu de Judà i era ...».
(Cap diferència)

Revisió del 20:15, 8 oct 2007

Segons la Bíblia, Joaix fou el vuitè rei de Judà.

Joaix pertanyia a la Casa de David de la tribu de Judà i era fill del rei Ahazià de Judà i d'una concubina anomenada Sibià. Quan tenia uns mesos, tots els seus 69 germans foren degollats per ordre de l'esposa del seu pare Joram, Atalia, que havia usurpat el tron després de la mort del seu fill Ahazià.

Joaix aconseguí salvar-se gràcies a la seva tia Jehoixeba, que l'amagà al Temple de Salomó durant set anys. Un dia, el Summe Sacerdot d'Israel, Joiadà, va ungir-lo com a rei de Judà a l'interior del Temple.

Quan va entrar la reina Atalia, la van arrestar i la van executar. Des de llavors, el tron restà en mans d'un jovenet de set anys.

Quan va complir trenta anys va ordenar una reparació del Temple de Salomó per aconseguir la seva grandesa inicial. El projecte es va trencar quan el rei d'Assíria, Hazael, va enfilar les tropes camí de Jerusalem per atacar-la. Aleshores, Joaix va agafar tot l'or i els diners que va poder i va entregar-los als assiris a canvi de la no ocupació del seu regne.

Foou assassinat als quaranta-set anys per una conjura de dos generals del seu exèrcit. Amb tot, però, no van poder impedir que el seu fill Amasies fos coronat rei de Judà.



Precedit per:
Atalia
Rei de Judà
Succeït per:
Amasies