Lager: diferència entre les revisions

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Contingut suprimit Contingut afegit
m Robot inserta {{Commonscat}} que enllaça amb commons:category:Lager beer
mCap resum de modificació
Línia 1: Línia 1:
'''Lager''' (en alemany: emmagatzematge) és un tipus de cervesa que s'elabora amb llevat de baixa fermentació a temperatures més baixes i per períodes de maduració més llargs dels que se solen utilitzar per elaborar cervesa d'alta fermentació o de tipus ''ale''. Malgrat tot, en alemany, el terme ''lager'' es refereix a l'emmagatzematge d'una cervesa a temperatures fredes i no implica necessàriament la utilització de llevats de baixa fermentació.
'''Lager''' (en [[alemany]]: emmagatzematge) és un tipus de [[cervesa]] que s'elabora amb llevat de baixa fermentació a temperatures més baixes i per períodes de maduració més llargs dels que se solen utilitzar per elaborar cervesa d'alta fermentació o de tipus ''[[ale]]''. Malgrat tot, en [[alemany]], el terme ''lager'' es refereix a l'emmagatzematge d'una cervesa a temperatures fredes i no implica necessàriament la utilització de llevats de baixa fermentació.


[[Pilsner]], [[Bock]], [[Export Dortmunder]], [[Marzen]], [[Dunkel]] i [[Schwarzbier]] són tots estils de cervesa del tipus '''lager'''.
[[Pilsner]], [[Bock]], [[Export Dortmunder]], [[Marzen]], [[Dunkel]] i [[Schwarzbier]] són tots estils de cervesa del tipus '''lager'''.

{{Estils de cervesa}}

{{Autoritat}}
{{Autoritat}}
{{Commonscat}}
{{Commonscat}}

Revisió del 13:21, 28 gen 2015

Lager (en alemany: emmagatzematge) és un tipus de cervesa que s'elabora amb llevat de baixa fermentació a temperatures més baixes i per períodes de maduració més llargs dels que se solen utilitzar per elaborar cervesa d'alta fermentació o de tipus ale. Malgrat tot, en alemany, el terme lager es refereix a l'emmagatzematge d'una cervesa a temperatures fredes i no implica necessàriament la utilització de llevats de baixa fermentació.

Pilsner, Bock, Export Dortmunder, Marzen, Dunkel i Schwarzbier són tots estils de cervesa del tipus lager.

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Lager