Confederació Intersindical Gallega: diferència entre les revisions

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Contingut suprimit Contingut afegit
m Prepara enllaços per a quan es creï la pàgina de desambiguació corresponent
Línia 6: Línia 6:


==Implantació==
==Implantació==
Aquest sindicat va obtenir en les eleccions sindicals de 2008 a Galícia el 28,6% dels delegats sindicals (més de 4.500), segona força sindical a Galiza, pel que es considera a efectes jurídics "[[sindicat més representatiu]]" a tota Espanya juntament amb [[CCOO]], [[UGT]], [[LAB]] i [[ELA-STV]].
Aquest sindicat va obtenir en les eleccions sindicals de 2008 a Galícia el 28,6% dels delegats sindicals (més de 4.500), segona força sindical a Galiza, pel que es considera a efectes jurídics "[[sindicat més representatiu]]" a tota Espanya juntament amb [[CCOO]], [[Unió General de Treballadors|UGT]], [[LAB]] i [[ELA-STV]].


== Enllaços externs ==
== Enllaços externs ==

Revisió del 00:16, 15 feb 2015

Seu de CIG a Pontevedra.

Confederación Intersindical Galega (CIG) és un sindicat de classe de Galícia (Espanya), d'orientació nacionalista gallega, fundat el 19 de març de 1994 mitjançant la fusió de la Confederación Xeral de Traballadores Galegos (CXTG) i Intersindical Nacional dos Traballadores Galegos (INTG), si bé aquestes organitzacions es presentaven a les eleccions sindicals en coalició ja des de 1990, amb el nom de Converxencia Intersindical Galega.

Estructura

CIG està integrada per 8 agrupacions comarcals (La Corunya, Pontevedra, Santiago de Compostel·la, Ourense, Lugo, A Mariña, Ferrol i Vigo) i 11 federacions sectorials o d'indústria (Administració Pública; Alimentació i Téxtil; Banca, Estalvi i Segurs; Construcció i Fusta; Ensenyament; Mar; Metall; Químiques i Energia; Sanitat; Serveis; i Transport i Comunicacions). Així mateix, la central sindical compte amb departaments i secretàries específiques per a temes com dona, pensionistes, joventut, salut laboral, immigrants i cooperació. El seu Consell Federal (Consello Federal) és el màxim organisme entre congressos i consta de 100 membres.

Implantació

Aquest sindicat va obtenir en les eleccions sindicals de 2008 a Galícia el 28,6% dels delegats sindicals (més de 4.500), segona força sindical a Galiza, pel que es considera a efectes jurídics "sindicat més representatiu" a tota Espanya juntament amb CCOO, UGT, LAB i ELA-STV.

Enllaços externs