Universitat de Tolosa-Joan Jaurés: diferència entre les revisions

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Contingut suprimit Contingut afegit
Cap resum de modificació
Robot estandarditza i catalanitza referències, catalanitza dates i fa altres canvis menors
Línia 5: Línia 5:
Els edificis d'aquesta universitat van ser dissenyats i construïts per l'equip d'arquitectes Candilis, Josic, Woods.
Els edificis d'aquesta universitat van ser dissenyats i construïts per l'equip d'arquitectes Candilis, Josic, Woods.


La universitat del Mirall es va crear per la saturació de l'antiga facultat situada al centre de Tolosa i el moviment popular de maig de 1968. Es va decidir dividir la universitat de Tolosa en tres: facultat de dret (''Tolosa I'') , la facultat de lletres (''Tolosa II'') i la universitat ''Tolosa III'', anomenada Paul Sabatier. El 1969 es va crear la quarta universitat de Tolosa , "l'Institut national polytechnique de Toulouse, fédération d'écoles d'ingénieurs". La universitat del Mirall va obrir paulatinament les seves portes entre 1971 i 1973. Estava prevista per a 11.000 estudiants però acull actualment a uns 23.800 estudiants.
La universitat del Mirall es va crear per la saturació de l'antiga facultat situada al centre de Tolosa i el moviment popular de maig de 1968. Es va decidir dividir la universitat de Tolosa en tres: facultat de dret (''Tolosa I''), la facultat de lletres (''Tolosa II'') i la universitat ''Tolosa III'', anomenada Paul Sabatier. El 1969 es va crear la quarta universitat de Tolosa, "l'Institut national polytechnique de Toulouse, fédération d'écoles d'ingénieurs". La universitat del Mirall va obrir paulatinament les seves portes entre 1971 i 1973. Estava prevista per a 11.000 estudiants però acull actualment a uns 23.800 estudiants.


=== Instituts ===
=== Instituts ===

Revisió del 22:01, 25 feb 2015

Universitat de Tolosa-Le Miralh

La Universitat de Tolosa-Joan Jaurés (nom occità) coneguda fins el 2014 com Universitat de Tolosa-Lo Miralh (nom occità) o Tolosa II (en francès Université de Toulouse-Jean Jaures), és una de las tres universitats de la Universitat de Tolosa, especialitzada en les lletres i les ciències humanes. La seva seu principal es troba al barri de Miralh, a Tolosa.

Els edificis d'aquesta universitat van ser dissenyats i construïts per l'equip d'arquitectes Candilis, Josic, Woods.

La universitat del Mirall es va crear per la saturació de l'antiga facultat situada al centre de Tolosa i el moviment popular de maig de 1968. Es va decidir dividir la universitat de Tolosa en tres: facultat de dret (Tolosa I), la facultat de lletres (Tolosa II) i la universitat Tolosa III, anomenada Paul Sabatier. El 1969 es va crear la quarta universitat de Tolosa, "l'Institut national polytechnique de Toulouse, fédération d'écoles d'ingénieurs". La universitat del Mirall va obrir paulatinament les seves portes entre 1971 i 1973. Estava prevista per a 11.000 estudiants però acull actualment a uns 23.800 estudiants.

Instituts

Escoles internes

Escoles Doctorals

A títol principal:

  • CLESCO (Comportament, Lengatge, Educacion, Socializacion, Cognicion)[5]
  • ALLPH@ (Arts, Letras, Lengas, Filosofia, Comunicacion)[6]
  • TESC (Temps, Espacis, Sociatats, Culturas)[7]

Servei d'ensenyament a distància (SED)

Formacions:

  • Arts, Letras e Lengas: Alemany (L + M1), Anglès (L + M1 + M2), Àrab (L + DU), Catalan (DU), Espanhol (L + M1 + M2 + DU), Italian (DU), LEA Anglés/Alemand (L + M1), LEA Anglès/Espanyol (L + M1), LEA Anglès/Rus (L), Lletres clàssiques (L + DU), Lletres modernes (L + M2), Occità (L1 + DU), Filosofia (L + M1 + M2), Portuguès (M1 + DU), Rus (L + M1 + DU), Ciències del Llenguatge (L)
  • Ciències humanes i socials: Antropologia-Etnologia (L3), Economia i sociologia (L), Geografia (L), Història (L), MASS (L + C2i), Psicologia (L), Ciències de l'educació (L3 + M1), Sociologia (L)

(L = Licenciatura (L1+L2+L3) ; M = Màster (M1+M2) ; DU = Diplma d'universitat)

L'Universitat de Tolosa II-Le Miralh és membre de la FIED (Federación Interuniversitària de l'Ensenyament a Distància)[8].

Notes i referències

  1. (francès)IUT Blagnac,univ-tlse2.fr, consulté le 23 juillet 2009
  2. (francès)IUT Figeac, univ-tlse2.fr, consulté le 23 juillet 2009
  3. (francès)IRT
  4. (francès)ESAV
  5. (francès)École Doctorale CLESCO,univ-tlse2.fr, consulté le 23 juillet 2009
  6. (francès)École Doctorale ALLPH@,univ-tlse2.fr, consulté le 23 juillet 2009
  7. (francès)École Doctorale TESC,univ-tlse2.fr, consulté le 23 juillet 2009
  8. (francès)FIED

Enllaços externs