Oratori (edifici): diferència entre les revisions

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Contingut suprimit Contingut afegit
martir a martir cristia
martir cristia a martir
Línia 1: Línia 1:
Un '''oratori''' és un edifici religiós destinat a la pregària i a la celebració de la [[missa]], que no reuneix els requisits d’una [[església parroquial]]. El seu origen es troba en les capelles erigides en les tombes dels [[Màrtir cristià|màrtirs]] i en els llocs de culte rural dependents de les primeres seus episcopals. Generalment són de petites dimensions. En [[català]], tot sovint són denominades [[ermita|ermites]], encara que tècnicament aquest terme s’hauria de reservar als oratoris servits per [[ermità|ermitans]].
Un '''oratori''' és un edifici religiós destinat a la pregària i a la celebració de la [[missa]], que no reuneix els requisits d’una [[església parroquial]]. El seu origen es troba en les capelles erigides en les tombes dels [[Màrtir|màrtirs]] i en els llocs de culte rural dependents de les primeres seus episcopals. Generalment són de petites dimensions. En [[català]], tot sovint són denominades [[ermita|ermites]], encara que tècnicament aquest terme s’hauria de reservar als oratoris servits per [[ermità|ermitans]].


==Fonts==
==Fonts==
* [http://www.newadvent.org/cathen/11271a.htm Oratori en l’Enciclopèdia Catòlica] {{mida|1={{en}}}}
* [http://www.newadvent.org/cathen/11271a.htm Oratori en l’Enciclopèdia Catòlica] {{mida|1={{en}}}}
{{commonscat}}
{{commonscat}}[[Categoria:Edificis religiosos cristians]]
[[Categoria:Edificis religiosos cristians]]

Revisió del 16:05, 12 març 2015

Un oratori és un edifici religiós destinat a la pregària i a la celebració de la missa, que no reuneix els requisits d’una església parroquial. El seu origen es troba en les capelles erigides en les tombes dels màrtirs i en els llocs de culte rural dependents de les primeres seus episcopals. Generalment són de petites dimensions. En català, tot sovint són denominades ermites, encara que tècnicament aquest terme s’hauria de reservar als oratoris servits per ermitans.

Fonts

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Oratori