Diferència entre revisions de la pàgina «Estudi General Lul·lià»

Salta a la navegació Salta a la cerca
m
m (→‎Antecendents: Ortografia)
El [[1829]] el Govern Espanyol ordenà el transllat dels catedràtics i dels dos-cents alumnes de la Universitat Literària a [[Cervera]]. Aquesta decisió provocà enèrgiques protestes a [[Mallorca]], on s'argumentava que la insularitat provocaria despeses inassumibles a l'alhora d'estudiar a la Universitat. Fins i tot el [[Bisbe de Mallorca]] intentà intercedir a favor de la Universitat Literària i arribà a proposar la fusió amb la de [[Universitat de València|València]], on els costos serien menors que a [[Cervera]].
 
De res serviren els intents des de [[Mallorca]] per a evitar la desaparició de la Universitat Literària, que es convertí en [[Reial Seminari]] depenent de la [[Universitat de Cervera]] perquè el [[1835]], amb la creació de l'''[[Institut Balear]]'', desaparegués definitivament, amb un petit parèntesi entre els anys [[1840]] i [[1842]], durant el pronenciamentpronunciament d'[[Espartero]], en el qual la ''Universitat Literària'' estigué oberta durant un breu període de temps.
 
===La recuperació===
El [[1951]] es crea la Càtedra Ramon Llull, lligada a la facultat de [[filosofia]] de la [[Universitat de Barcelona]], que encara avui en dia ofereix cursos de [[filologia]]. Ha estat seu de la delegació de la facultat de [[filosofia]] i [[lletres]] de la [[UB]], de la [[Universitat Nacional d'Ensenyament de Distància]] i de l'[[Escola Universitària de Treball Social]] de la [[UIB]], així com ha donat suport a diferents entitats socials i culturals de [[Mallorca]].
 
També ha patrocinat nombrosos encontres de caràcter científic com ara el [[XVI Congrés Internacional de Lingüística i Filologia Romàniques]], el [[XXVIè Simposi de la Sociedad Española de LingüistícaLingüística]], les [[II jornades de Sintaxi Latina]], el [[Simposi commemoratiu del naixement de Georges Bernanos]] o el [[Col·loqui Saint Exupéry]].
 
Entre els anys [[1963]] i [[1967]] es va reformar l'edifici del carrer de Sant Roc.
2.061

modificacions

Menú de navegació