Vés al contingut

Especiació: diferència entre les revisions

1 octet eliminats ,  fa 7 anys
Hi ha tres motius mencionats i per tant, o en falta un o la xifra és 3. M'he decantat per aquesta última. A més la paraula Existeixen tenia una falta ortogràfica.
m (Corregit: s'aparteven per > s'apartaven per)
(Hi ha tres motius mencionats i per tant, o en falta un o la xifra és 3. M'he decantat per aquesta última. A més la paraula Existeixen tenia una falta ortogràfica.)
L''''especiació''' és el procés evolutiu pel qual s'originen noves [[espècies]] biològiques. Una espècie no apareix per una mutació que condueix a l'aparició d'un individu d'un tipus diferent. Les espècies s'individualitzen a partir de poblacions que pertanyen a una espècie d'origen (excepte en el cas de certs vegetals). L'especiació resulta de la [[selecció natural]] i/o de la [[deriva genètica]], que són els motors de l'evolució. El concepte d'especiació ha estat essencialment desenvolupat per [[Ernst Mayr]].
 
ExiteixenExisteixen quatretres formes d'especiació natural basant-se en la premisa que l'especiació es produeix per la isolació geogràfica de les poblacions: [[Especiació al·lopàtrica]], [[Especiació peripàtrica|peripàtrica]], i [[especiació simpàtrica|simpàtrica]]. També es pot induir l'especiació artificialment.
 
== Especiació natural ==
Usuari anònim