Filopap: diferència entre les revisions

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Contingut suprimit Contingut afegit
m cònsol (Roma)|
Línia 1: Línia 1:
'''Gai Juli Antíoc Epífanes''' (s. II dC), conegut amb el títol de '''Filòpap''' ("que estima el seu avi"), va ser un príncep de la [[Commagena]], nét de l'últim rei d'aquest país, [[Antíoc IV de Commagena|Antíoc IV]]. La seva família estava emparentada amb l'antiga dinastia dels [[selèucides]]. Antíoc va viure a [[Roma]], on [[Adrià]] el va nomenar [[cònsol]] suplent de l'any 109 dC, i a [[Atenes]], ciutat de la qual es va fer ciutadà i on va exercir el càrrec d'[[arcont]]. Després de la seva mort (entre els anys [[114]] i [[116]] dC), la seva germana Balbil·la li va erigir un monument al turó del Museu de la ciutat grega.
'''Gai Juli Antíoc Epífanes''' (s. II dC), conegut amb el títol de '''Filòpap''' ("que estima el seu avi"), va ser un príncep de la [[Commagena]], nét de l'últim rei d'aquest país, [[Antíoc IV de Commagena|Antíoc IV]]. La seva família estava emparentada amb l'antiga dinastia dels [[selèucides]]. Antíoc va viure a [[Roma]], on [[Adrià]] el va nomenar [[cònsol (Roma)|cònsol]] suplent de l'any 109 dC, i a [[Atenes]], ciutat de la qual es va fer ciutadà i on va exercir el càrrec d'[[arcont]]. Després de la seva mort (entre els anys [[114]] i [[116]] dC), la seva germana Balbil·la li va erigir un monument al turó del Museu de la ciutat grega.





Revisió del 12:00, 22 oct 2007

Gai Juli Antíoc Epífanes (s. II dC), conegut amb el títol de Filòpap ("que estima el seu avi"), va ser un príncep de la Commagena, nét de l'últim rei d'aquest país, Antíoc IV. La seva família estava emparentada amb l'antiga dinastia dels selèucides. Antíoc va viure a Roma, on Adrià el va nomenar cònsol suplent de l'any 109 dC, i a Atenes, ciutat de la qual es va fer ciutadà i on va exercir el càrrec d'arcont. Després de la seva mort (entre els anys 114 i 116 dC), la seva germana Balbil·la li va erigir un monument al turó del Museu de la ciutat grega.