Diferència entre revisions de la pàgina «Rellotge de sorra»

Salta a la navegació Salta a la cerca
m
Revertides les edicions de 83.56.236.212 (discussió) a l'última versió de KRLS Bot
Etiquetes: Edita des de mòbil Edició web per a mòbils
m (Revertides les edicions de 83.56.236.212 (discussió) a l'última versió de KRLS Bot)
Una vegada que ha passat tota la sorra d'un bulb a un altre, acaba la mesura del temps requerit i es pot observar que s'han quedar alguns grànuls a la part superior i una petita muntanya de sorra a la part inferior, que s'esvaeix al més lleu moviment. Donada la simetria del rellotge de sorra, si es desitja, se li dóna volta una vegada més, i la sorra torna a fluir com abans per a mesurar un altre lapse de temps com l'anterior, o bé es posterga aquesta operació a un altre moment convenient.
 
== Els més grans rellotges de sorra ==
s més grans del món. Un altre gegantí s'exhibeix a la [[Plaça Roja]] de [[Moscou]] des de juliol de 2008. Amb una altura d'11,90 m. un pes de quaranta tones és, probablement, el rellotge de sorra més gran del món. Els dos recipients de vidre del rellotge són tan grans, que en el seu interior es podria perfectament un automòbil d'uns 5 m de llarg.
[[Fitxer:Budapest timewheel 02.jpg|thumb|esquerra|200px|La Roda del temps a [[Budapest]]]]
 
sLa mida d'un rellotge de sorra no és precisament la qualitat més decisiva a l'hora de determinar el temps en què la sorra flueix d'un receptacle a l'altre. Tanmateix, perquè això duri diversos dies o setmanes, el rellotge ha de ser força gran. Dos d'aquests gegants són la ''Roda del Temps'' a [[Budapest]] i el rellotge de sorra del Museu de Sorra de Nima, al [[Japó]]. Amb una alçada de vuit i sis metres i un temps de recorregut d'un any respectivament, es troben entre els rellotges més grans del món. Un altre gegantí s'exhibeix a la [[Plaça Roja]] de [[Moscou]] des de juliol de 2008. Amb una altura d'11,90 m. un pes de quaranta tones és, probablement, el rellotge de sorra més gran del món. Els dos recipients de vidre del rellotge són tan grans, que en el seu interior es podria perfectament un automòbil d'uns 5 m de llarg.
 
El rellotge de sorra més petit del món només mesura 2,4 cm de llarg. Va ser fabricat el 1992 a la ciutat de [[Hamburg (estat)|Hamburg]], i necessita una mica menys de cinc segons perquè la sorra passi d'un bulb a l'altre.
370.045

modificacions

Menú de navegació