ICQ: diferència entre les revisions

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Contingut suprimit Contingut afegit
m Robot inserta {{Commonscat}} que enllaça amb commons:category:ICQ
Cap resum de modificació
Línia 14: Línia 14:
{{Commonscat}}
{{Commonscat}}
* [http://www.icq.com Lloc web oficial de ICQ] {{en}}
* [http://www.icq.com Lloc web oficial de ICQ] {{en}}
* [http://www.whatsappforpcmi.com/whatsapp-for-pc-download-windows-7-8-computer-laptop/ WhatsApp PC - App like ICQ] {{en}}
[[Categoria:Clients de missatgeria instantània]]
[[Categoria:Clients de missatgeria instantània]]



Revisió del 16:46, 16 maig 2015

ICQ ("I seek you", et busque) és un client de missatgeria instantània i el primer del seu tipus a ser àmpliament utilitzat a Internet, mitjançant el qual és possible xatejar i enviar missatges instantanis a altres usuaris connectats a la xarxa d'ICQ. També permet l'enviament d'arxius, videoconferències i xarrades de veu.

ICQ va ser creat per 4 joves israelians el 1996 amb el nom de Mirabilis amb el propòsit d'introduir una nova forma de comunicació sobre Internet.[1] El 8 de juny de 1998 la companyia va ser adquirida per AOL per 287 milions de dòlars.[2] Avui dia ICQ és usat per més de 38 milions d'usuaris per tot el món. Segons Time Warner, ICQ té més de 50 milions de comptes registrats.[3] Des d'abril de 2010 és propietat de Mail.ru Group.

El protocol de comunicacions utilitzat per ICQ és conegut com OSCAR, utilitzat també per AIM. Els usuaris de la xarxa ICQ són identificats amb un nombre, el qual és assignat al moment de registrar un nou usuari, dit UIN ("Universal Internet Number" o "nombre universal d'Internet"). A causa del gran nombre d'usuaris d'ICQ, les identificacions d'usuari més recents es troben per sobre del nombre 100.000.000. En alguns casos, els nombres més simples i fàcils de recordar són venuts en subhastes per Internet o fins i tot segrestats per altres usuaris.

Vegeu també

Referències

  1. «The ICQ Story» (en anglès). [Consulta: 21 febrer 2014].
  2. By SAUL HANSELL. «America Online to Buy Internet Chat Service for $287 Million» (en anglès), 09-06-1998.
  3. ICQ Surpasses 50 Million Registered Users, Time Warner Press Release - December 01, 1999.

Enllaços externs

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: ICQ