Vés al contingut

Institut d'Agroquímica i Tecnologia dels Aliments: diferència entre les revisions

Robot estandarditza i catalanitza referències, catalanitza dates i fa altres canvis menors
(Pàgina nova, amb el contingut: «L''''Institut d'Agroquímica i Tecnologia d'Aliments''' (IATA) és un centre dependent del Consell Superior d'Investigacions Científiques (CSIC) dedicat...».)
 
(Robot estandarditza i catalanitza referències, catalanitza dates i fa altres canvis menors)
Va tenir el seu origen en l'any [[1957]], al Departament de Química Vegetal del desaparegut Institut de Química "Alonso Barba" del Patronat Juan de la Cierva d'Investigació Científica i Tècnica. Inicialment va estar situat en els laboratoris del semisoterrani de la Facultat de Ciències de la Universitat de València. El 1966 adquireix el nom d'Institut d'Agroquímica i Tecnologia d'Aliments i és traslladat a un edifici al carrer Jaume Roig de [[València]]. El 1995 es trasllada a la seva ubicació actual a Paterna, a 7 quilòmetres de València. L'antiga seu del carrer Jaume Roig està actualment ocupada per l'[[Institut de Biomedicina de València]].
 
Les primeres investigacions de l'Institut d'Agroquímica i Tecnologia d'Aliments s'enfocaven a aliments vegetals d'importància econòmica al País Valencià, principalment [[cítrics]] i [[arròs]], però amb el pas del temps va anar ampliant les seves línies de recerca en funció de la demanda de diferents sectors agroalimentaris. A conseqüència de la seva important i dilatada activitat investigadora l'IATA va esdevenir un centre de referència a nivell nacional i internacional. En els anys seixanta va fundar la Revista d'Agroquímica i Tecnologia d'Aliments, que des de 1995 rep el nom de ''Food Science and Technology International'', s'edita per SAGE Publications i té un [[factor d'impacte]] al [[Science Citation Index]] de 0,58.<ref>{{ref-web|autor=SAGE Publications|títol=Food Science and Technology International|url=http://fst.sagepub.com/|dataaccés=16 d'abril de 2012|idiomallengua=anglès}}</ref>
 
Línies d'investigació relacionades amb l'[[agronomia]], el [[medi ambient]] i els [[recursos naturals]] promogudes inicialment a l'Institut d'Agroquímica i Tecnologia d'Aliments, van servir de germen per a la creació posterior d'altres centres independents com l'Institut de Biologia Molecular i Cel·lular de Plantes (IBMCP) i el Centre d'Investigacions sobre Desertificació (CIDE).
576.663

modificacions