Cova de les Calaveres: diferència entre les revisions

Contingut suprimit Contingut afegit
m Corregit: nom degut a que en > nom perquè en
Cap resum de modificació
Línia 1: Línia 1:
[[Fitxer:Cueva de las Calaveras.jpg|thumb|dreta|Interior de la cova.]]
[[Fitxer:Cueva de las Calaveras.jpg|thumb|Interior de la cova]]
La '''cova de las Calaveres''', és una cavitat de 440 [[metres]] de [[longitud]], situada al vessant nord del [[Seguili]], al terme municipal de [[Benidoleig]] ([[Marina Alta]], [[País Valencià]]). Está situada al costat mateix de la carretera de Pedreguer a Benidoleig.
La '''cova de las Calaveres''' és una cavitat de 440 [[metres]] de [[longitud]], situada al vessant nord del [[Seguili]], al terme municipal de [[Benidoleig]] ([[Marina Alta]], [[País Valencià]]). Està situada al costat mateix de la carretera de Pedreguer a Benidoleig.


La [[cova]] rep el seu nom perquè en una expedició [[Espeleologia|espeòloga]] feta al [[segle XVIII]] s'hi trobaren restes òssies de dotze humans.
La [[cova]] rep el seu nom perquè, en una expedició [[Espeleologia|espeòloga]] feta al [[segle XVIII]], s'hi trobaren restes òssies de dotze humans.


Té dues zones, una inundada que ocupa des d'una distància de 240 metres fins al final, i una seca habilitada per a activitats [[turístiques]]. L'aigua de la zona inundada s'aprofita per al [[reg]] mitjançant un túnel artificial.
Té dues zones, l'una inundada, que ocupa des d'una distància de 240 metres fins al final, i una de seca habilitada per a activitats [[turístiques]]. L'aigua de la zona inundada s'aprofita per al [[reg]] mitjançant un túnel artificial.


Diferents expedicions, com la realitzada per [[Henri Breuil]], han produït troballes de restes [[arqueològiques]] com ara útils de [[sílex]], etc., datables dels períodes [[paleolític mitjà]] i [[paleolític superior]].
Diferents expedicions, com la realitzada per [[Henri Breuil]], han produït troballes de restes [[arqueològiques]] com ara útils de [[sílex]], etc., datables dels períodes [[paleolític mitjà]] i [[paleolític superior]].
Línia 20: Línia 20:
== Enllaços externs ==
== Enllaços externs ==
{{Commonscat}}
{{Commonscat}}
* [http://www.cuevadelascalaveras.com/cv%202.htm Web de la Cova de les Calaveres]
* [http://www.cuevadelascalaveras.com/cv%202.htm ''Web'' de la cova de les Calaveres].


{{ORDENA:Calaveres, Cova De Les}}
{{ORDENA:Calaveres, Cova De Les}}

Revisió del 19:13, 26 jul 2015

Interior de la cova

La cova de las Calaveres és una cavitat de 440 metres de longitud, situada al vessant nord del Seguili, al terme municipal de Benidoleig (Marina Alta, País Valencià). Està situada al costat mateix de la carretera de Pedreguer a Benidoleig.

La cova rep el seu nom perquè, en una expedició espeòloga feta al segle XVIII, s'hi trobaren restes òssies de dotze humans.

Té dues zones, l'una inundada, que ocupa des d'una distància de 240 metres fins al final, i una de seca habilitada per a activitats turístiques. L'aigua de la zona inundada s'aprofita per al reg mitjançant un túnel artificial.

Diferents expedicions, com la realitzada per Henri Breuil, han produït troballes de restes arqueològiques com ara útils de sílex, etc., datables dels períodes paleolític mitjà i paleolític superior.

Referències

  • Levante, Diario. Gran Enciclopedia de la Comunidad Valenciana (Tom 3). València: Editorial Prensa Valenciana, 2005. ISBN 84-87502-50-4. 

Enllaços externs

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Cova de les Calaveres