Ward Cunningham: diferència entre les revisions

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Contingut suprimit Contingut afegit
Cap resum de modificació
Línia 16: Línia 16:


[[Categoria:Informàtics estatunidencs|Cunningham, Howard]]
[[Categoria:Informàtics estatunidencs|Cunningham, Howard]]
[[Categoria:Desenvolupament de programari]]


[[bg:Уорд Кънингам]]
[[bg:Уорд Кънингам]]

Revisió del 13:35, 2 nov 2007

Ward Cunningham a Wikimania 2006

Howard G. Cunningham (26 de maig de 1949) és un programador, conegut sobretot per haver creat el primer lloc wiki, el WikiWikiWeb, que és part del Portland Pattern Repository de Portland (Oregón), al 1995. El lloc, encara actiu s'especialitza en projectes personals i en patrons de disseny i manté un registre històric informal d'idees en programació.

Cunningham explica que el concepte del wiki se li va ocórrer al final dels anys 1980, i ho va implantar inicialment com una pila Hypercard.

És coautor (amb Bo Leuf) del llibre The Wiki Way (2001). Va fundar l'empresa de consultoria Cunningham & Cunningham, Inc., va ser director d'investigació i desenvolupament de Wyatt Software i enginyer principal a Tektronix Computer Research Laboratory. Ward és conegut per les seves contribucions a la pràctica del desenvolupament de programació orientada a objectes, la metodologia de desenvolupament de software denominada Programació Extrema i les comunitats allotjades a la seva WikiWikiWeb. És fundador del Hillside Group i ha estat director del comitè de programa de la conferència sobre patrons de disseny. Des del desembre de 2003 i fins l'octubre de 2005 va treballar per Microsoft en el "grup pràctiques i patrons". Des de l'octubre de 2005, és el director del Committer Community Development de la Fundación Eclipse.

És membre del comitè assessor de la Fundació Wikimedia.

Enllaços externs

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Ward Cunningham