Ted Bundy: diferència entre les revisions

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Contingut suprimit Contingut afegit
Línia 11: Línia 11:
Ted fou un estudiant brillant amb molt bones notes a la Universitat de Washington i en una altra de [[Tacoma]].
Ted fou un estudiant brillant amb molt bones notes a la Universitat de Washington i en una altra de [[Tacoma]].


Es va enamorar de Stephanie Brooks en la primavera de l'any [[1967]]. Ella va ser la noia dels seus somnis, però la relació va acabar quan Brooks va finalitzar als seus estudis de [[Psicologia]].
Es va enamorar de Stephanie Brooks en la primavera de l'any [[1967]]. Ella va ser la noia dels seus somnis, però la relació es va acabar quan Brooks va finir els estudis de [[Psicologia]].


== Assassinats ==
== Assassinats ==

Revisió del 19:55, 29 ago 2015

Ted Bundy

Theodore "Ted" Robert Cowell Bundy (24 de novembre del 1946 - 24 de gener del 1989) va ser un criminal i un dels assassins més coneguts i prolífics de tota la història amb 36 víctimes, tot i que hi ha professionals que pensen que són més d'un centenar.

Primers anys

Fill biològic d'un veterà de la força aèria que mai va conèixer, i de Louise Cowell. Va viure catorze anys a casa dels seus avis.

Louise Cowell, la seva mare, va establir relació sentimental amb Johnnie Culpepper Bundy; més tard, Theodore va adoptar el cognom de "Bundy". Aquest matrimoni va tenir quatre fills més. Ted Bundy mai va tenir contacte amb Johnnie, pare d'aquests quatre fills.

Estudis a la Universitat

Ted fou un estudiant brillant amb molt bones notes a la Universitat de Washington i en una altra de Tacoma.

Es va enamorar de Stephanie Brooks en la primavera de l'any 1967. Ella va ser la noia dels seus somnis, però la relació es va acabar quan Brooks va finir els estudis de Psicologia.

Assassinats

Fins als anys 1967 - 1972 tot va anar bé amb Theodore fins que es va trobar amb Stephanie Brooks de nou l'any 1973, i van establir una relació que va tenir lloc a l'estiu d'aquell mateix any fins a l'hivern, quan Bundy va abandonar-la. Stephanie no va saber res més d'ell. El gener de l'any 1974, va començar a cometre assassinats i delictes de diferents menes. Va matar durant quasi tota la dècada dels 70. També va ser acusat de jugar amb els morts i de ser un necrofílic.

Perfil psicològic i criminològic

Els estudis diuen que ell va ser una persona maniàtica i depressiva. No només això, sinó que cap al final de la seva vida, Ted va confessar que sofria d'agorafòbia.

Ted Bundy era un home carismàtic, doncs la mirada de la gent sobre ell era una mescla de temor i curiositat.

Julia, la tieta de Bundy, va recordar que després d'anar-se'n a dormir, es va despertar i va veure ganivets a tot el seu voltant. El jove i petit Bundy de només tres anys eren al mateix llit amb un ganivet de la família Cowell a la mà i semblava content. Julia va espantar-se i no s'ho podia creure.

En una entrevista amb Dobson, Ted Bundy va assegurar que la pornografia va influir molt en el seu estat psicològic i va afegir que no era gens saludable.

Mort

Va morir a 42 anys a la cadira elèctrica al 24 de gener del 1989.

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Ted Bundy