Audiència (mitjans de comunicació): diferència entre les revisions

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Contingut suprimit Contingut afegit
m Bot: Ordenant alfabèticament les categories
m Bot: revertint edició pròpia sobre l'ordenament alfabètic de categories, projecte erroni. De revisió 15672779 a 15544722 de YiFeiBot. [s]
Línia 39: Línia 39:


{{ORDENA:Audiencia Mitjans De Comunicacio}} <!--ORDENA generat per bot-->
{{ORDENA:Audiencia Mitjans De Comunicacio}} <!--ORDENA generat per bot-->
[[Categoria:Mitjans de comunicació]]


[[es:Cuota de pantalla]]
[[es:Cuota de pantalla]]
[[Categoria:Mitjans de comunicació]]

Revisió del 03:34, 3 set 2015

Audència en una conferència econòmica

L'audiència dels mitjans de comunicació, és la quantitat de persones que segueixen un mitjà de comunicació, sigui aquest una televisió, ràdio o, cada cop més, una pàgina web.[1] Es mesura amb les quotes d'audiència, que representen els percentatges de consum d'un mitjà determinat en relació amb el consum total de tota la demanda.

El share és el nombre d'aparells receptors que estan encesos en un moment determinat del dia. Per tant, el share indica el total d'audiència que es reparteixen totes les cadenes en un moment determinat i la quota d'audiència indica la part de share que cada cadena aconsegueix. Hi sol haver confusió entre els conceptes de share i quota d'audiència i de vegades s'utilitza share com a equivalent de la quota, equivalència que no és certa. De vegades es presenten resultats de share acumulat, que responen a la mitjana del share en diferents hores del dia. Cal no confondre aquesta mesura, que indica la cadena que ha estat amb més claredat líder d'audiència en diferents moments del dia, de les audiències acumulades, que indiquen quina és la cadena més vista sumant el nombre de persones que han vist una cadena en un temps determinat. Si s'acumulen audiències molt superiors en els prime time es pot ser líder d'audiència acumulada i no ser-ho del share.

Sistemes de mesura

El càlcul d'Audiència mesura quanta gent són en una audiència, normalment en relació amb una ràdio (oients) i televisió (teleespectadors), però també en relació amb la premsa i revistes (lectors) i, cada vegada més, el tràfic web sobre llocs web (visites). A vegades, el terme es fa servir per definir els sistemes que tant emissors com publicistes fan servir per determinar qui està escoltant més que quants hi ha escoltant. Aquest significat més ample també s'anomena investigació d'audiència.

En els mesuraments se solen tenir en compte paràmetres com ara el màxim i el mínim de quota d'audiència de cada programa, la fidelitat de l'audiència (temps que miren la cadena) o les quotes d'audiència de les cadenes durant un període de temps determinat (com ara un dia, un mes o un any). Una forma de mesurar les audiències és mitjançant l'audímetre.

Els càlculs són descompostos pels mitjans de comunicació, corresponent la major part a l'anàlisi que correspon a les àrees metropolitanes, tant grans com petites.

Mètodes

Diaris

Els diaris van ser el primer i fins fa poc l'únic mètode d'enregistrament d'informació. Tanmateix, eren propensos a equivocacions i a la subjectivitat, això com depenien de la falta de memòria.

Electrònic

La tecnologia s'ha fet servir per seguir escoltant i veient costums. El Portable People Meter d'Arbitron fa servir un micròfon per enregistrar tons subaudibles arrelats en les emissions per un codificador a cada estació o xarxa. S'ha fet servir fins i tot per seguir ràdios locals.[2]

Programari

Hi ha certes aplicacions de programari que es desenvolupen per controlar operadors de Televisió per cable amb plena funcionalitat de càlcul d'espectador passiva i permissiva, per controlar els índexs de canal de televisió. El sistema segueix totes les vegades que el canal és canviat i ho enregistra consegüentment. Permet què s'estava veient i a quin canal canvia l'espectador. Aquesta informació permet als operadors, als radioemissors i als mitjans publicitaris controlar els costums d'ús de l'audiència de televisió.

Nous mitjans de comunicació

L'empresa Nielsen-NetRatings mesura Internet i les audiències de mitjans de comunicació digitals, a través d'un telèfon i d'enquestes d'internet. BuzzMetrics analitza els continguts generats pels usuaris. D'altres companyies que recullen informació sobre usos d'internet inclouen comscore i Hitwise, que mesuren clics en pàgines d'Internet. Les companyies com Visible Measures se centren a mesurar tipus específics de mitjans de comunicació, en termes de Mesures Visibles, analitzant el consum de vídeo en línia.

TruMedia, Quividi, i CognoVision proporcionen dades d'audiència en temps real, incloent-hi mida, amplitud d'atenció i demografia, fent servir tecnologia d'analítica de vídeo per detectar automàticament, seguir i classificar espectadors que miren emissions digitals.

Vegeu també

Referències

Enllaços externs