Coventry Climax: diferència entre les revisions

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Contingut suprimit Contingut afegit
m Elimino camp perque l\'agafi de Wikidata al ser igual.
m Robot inserta {{Autoritat}}
Línia 23: Línia 23:


{{commonscat}}
{{commonscat}}
{{Autoritat}}


[[Categoria:Equips de Fórmula 1 britànics|Coventry Climax]]
[[Categoria:Equips de Fórmula 1 britànics|Coventry Climax]]

Revisió del 04:10, 3 set 2015

Coventry Climax és el nom amb el què també és coneguda la companyia britànica Climax que es dedicava principalment a la fabricació de motors d'automòbil, a més de generadors, motobombes i muntacàrregues.

Història

Coventry Climax va ser fundada l'any 1903 per H. Pulham Lee, un antic treballador de Daimler que va crear l'empresa per construir motors de combustió amb el nom de Coventry Simplex.

Ja a la preguerra els motors Coventry els utilitzaven diverses marques d'automòbils com Morgan Motor Company, Triumph, Swift i altres.

Amb la crisis financera de 1930, especialment amb el tancament de Swift l'any 1931, Coventry es va quedar amb una gran quantitat de motors emmagatzemats. El senyor Lee va deixar la companyia en mans del seu fill Leonard Lee, qui va decidir canviar el nom a Coventry Climax i convertir els motors emmagatzemats en generadors, donant a la companyia l'oportunitat de entrar en una nova àrea.

L'any 1937 es va començar a produir motobombes i van aconseguir un bon reconeixement por poder treballar llargs períodes de temps a causa del seu bon disseny i la seva construcció de qualitat. Constructors que feien servir motors Coventry després de la II Guerra Mundial van ser Clan, Hillman, Kieft, Lotus, Cooper i TVR

Ja l'any 1949 va diversificar-se i va passar a construir també motors dièsel per ús marí, muntacàrregues, etc.

L'any 1990 l'empresa va tancar portes.

A la F1

Coventry Climax va debutar a la vuitena temporada de la història de la Fórmula 1 disputant el 19 de maig de la temporada 1957, el GP de Mònaco.

Coventry Climax va guanyar un total de quatre títols mundials amb els equips Cooper i Lotus.

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Coventry Climax